Coaching Project PLANO B | Thiago Granato

PHOTO: ROGÉRIO ORTIZ

Data: 11, 12, 13 Oct., 19:00-22:00

Open session: 14 Oct.

WASP STUDIOS în co-producție cu asociația 4Culture lansează apel pentru participanți la workshop-ul PLANO B, susținut de Thiago Granato în cadrul eXplore festival 2016.

Cum putem reda interpretări diferite binecunoscutelor coduri sociale prezente în mediul care ne înconjoară?

Într-un workshop de 3 zile, coregraful brazilian stabilit în Berlin, Thiago Granato, invită un grup de artiști să creeze tehnici pentru solo-ul PLANO B, pornind de la creația sa.

Prin decupaj și manipularea mișcării, secvențe coregrafice sunt elaborate ca strategii de activare a unei comunicări critice puternice între performer și audiență.

Inspirându-se din lucrările artistului englez Banksy, PLANO B creează un concept coregrafic care explorează metafore ale spațiului înconjurător și reconstruiește diferite contexte pentru a sugera peisaje în afara celor deja existente.

Profilul participantului:

Workshop-ul se adresează dansatorilor și studenților interesați de practici coregrafice.

Numărul participanților: max. 20 de persoane

Pentru a aplica, se trimite CV-ul la contact@waspmagazine.com

BIO

Thiago Granato este un coregraf și performer brazilian, care trăiește și lucrează atât în Brazilia, cât și în Berlin. Lucrările sale de coregrafie au fost prezentate în diverse țări precum Brazilia, Israel, Spania, Austria, Germania, Suedia, Norvegia, Italia, Franța, România, Liban și Coreea. Printre spectacole se numără PLANO B (2008), WE ARE NOT SUPERFICIAL, WE LOVE PENETRATION (2008), TOMBO (2009), BASEMENT (2011), THIS IS CONCRETE (2012) and TREASURED IN THE DARK (2015).

Din anul 2000 până în 2013 a colaborat cu artiști precum: Simone Mello, Adriana Grechi, José Celso Martinez Corrêa, Lia Rodrigues, João Saldanha, Laura Samy, Cristina Moura, Mariana Lima, Enrique Diaz, Neto Machado, Cristian Duarte, Thelma Bonavita, Mathilde Monnier, Sandro Amaral, Enora Riviére, Cecília Bengolea, Lenio Kaklea, Jefta van Dinther and Frédéric Gies.

A luat parte la proiectul de educație Ex.e.r.ce 8 coordonat de Xavier Le Roy, la Centre Chorégraphique National de Montpellier (Franța).

A fost profesor de dans la Estúdio Nova Dança (Brazilia), precum și la companii de dans contemporan aparținând lui Dani Lima, Déborah Colker, João Saldanha, Gustavo Ciríaco (Brazilia) și Cullbergbaletten (Suedia). A predat, de asemenea, și la DOCH – University of Dance and Circus (Suedia).

Între anii 2013 și 2014 a fost la Akademie Schloss Solitude în Stuttgart (Germania) unde a dezvoltat proiectul său actual numit CHOREOVERSATIONS, care constă într-o producție a unor serii de solo-uri, construite de la conversații între diferiți coregrafi care folosesc corpul lui Thiago ca pe un mediu de comunicare.

În anul 2015 a fost artist rezident la Les Recollets in Paris (Franța).

www.thiagogranato.com

Atelier organizat în cadrul Programului GROWASP, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Top