Ioana Gheorghiu | SUNET

chlorine

Data: 22 octombrie, 21:00
Durata: 30 min

Testări de reducții din afinitate pentru sinteză: nu există nimic altceva în afară de sunet.
Prin metode de esențializare vorbirea este redusă la intonație, indicând relația dintre conținut, sunet și afect. În afară de secvențe muzicale specifice recunoscute ca având o funcție explicită – marșul militar – muzica nu e încărcată semantic. Se destabilizează perspectiva neîncărcării semantice a muzicii, iar relația dintre ritm și asimilarea cunoștințelor creează premisele unui scenariu în care devine plauzibil că sunetul performează vorbirea și intonația are înțeles de sine stătător.

Proiectul este continuarea seriei Sofisme sintetice inițiată în cadrul Black Hyperbox și a fost dezvoltat cu sprijinul 4Culture și Life Long Burning.

Performance realizat în cadrul programului ”Rezidențe de creație WASP 2016”
“Rezidențe de Creație WASP 2016” este un proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii, prin Programul ACCES și AFCN –Administrația Fondului Cultural National.
Producător: WASP Studios
Co-producție: Asociația 4Culture
Partener: Workspace Brussels
Ioana Gheorghiu folosește logica artelor vizuale și a repetițiilor muzicale pentru a examina modurile dansului și ale performance-ului în black box. Venind dinspre o abordare a performativității specifică contextului cubului alb, a început să lucreze recent în preajma temporalității din cutia neagră. Proiectele actuale urmăresc afectul înscris în muzicalitatea vorbirii, metode de reducție (exerciții de sunet sau mișcare pentru a obține maximum de sinteză), supradoze de raționalizare. A participat în expoziții și a prezentat în performance-uri individuale și de grup la Rosas Studios Bruxelles, Centrul Național al Dansului București, WASP București, Lateral Art Space și Spațiul Pilot (Fabrica de Pensule Cluj), Centrul Cultural al Chorbadjisko, Laboratorul de Imunologie București, Atelier 35 București, Spațiul Platforma București, Teatrul Alfred ve dvoře Praga, CIAC Pont-Aven.
Top