Ingrid Berger Myhre | BLANKS

Picture 1

Data: 28.10, 29.10, 19:00
Durata: 1h

CREDITS:
Coregrafie și performance: Ingrid Berger Myhre
Cercetare foto -vizuală: Jenny Berger Myhre
Finanțat de: Arts Council Norway
Co-finanțat de: Dansateliers Rotterdam (NL), Working Art Space and Production (WASP), 4Culture – Bucharest (RO)
Mulțumiri: Lasse Passage Nøsted, Soria Laboratoria
Eveniment prezentat în cadrul Conferinței Foreign Bodies

BLANKS este un solo în care Ingrid Berger Myhre construiește un cadru pentru pentru dialectica dintre prezentare și reprezentare. Într-un joc de deconstrucție a straturilor de semne și simboluri, spectatorul navighează – ca într-un joc unește punctele – pentru a reconstrui sensul prin umplerea spațiilor goale. Noțiuni de subtext, pretext și context sugerează într-un mod interactiv cum descrierea unei situații alterează deja situația reală descrisă.

În lucrările precedente ale lui Myhre, semantica a reprezentat o trăsătură recurentă a intereselor sale asupra felului în care decodăm ceea ce este nesigur, bazându-ne pe referințe și convenții ale limbajului. Cu BLANKS ea continuă această investigație, utilizând ca numitor comun imagistica.

Ingrid Berger Myhre (1987) este absolventă a secției Modern Theatre Dance în cadrul Amsterdam School of Arts (NL)  și a unui program de masterat în coregrafie, cercetare și performance în cadrul Choregraphic Center în Montpellier (FR). Limbajul și semiotica reprezintă elemente centrale ale lucrărilor sale artistice. Pornind de la text și mișcare, lucrările sale propun abordări neconvenționale ale lecturilor și proiecții ale înțelesului dat de convenții și așteptări. Ea este coregraf afiliat la Dansateliers Rotterdam, casa producând lucrările sale din 2013, programate regulat în Black Box Theater din Oslo. În timpul programului de master ea a primit ”the Arts Council Norway’s Diverse Scholarships for Graduate Artists” în 2015, pentru ca următorul an să i se acorde ”Artist Working Grant” pentru perioada 2016-2017.

 

Top