Eeva Muilu & Milja Sarkola (FI) / Luke Jessop (UK/BE) – prezentari finale in cadrul rezidentelor Jardin d’Europe

Prezentari informale urmate de o sesiune de feedback cu publicul
Marti, 4 iunie, ora 19:00
WASP – Working Art Space and Production
Str. Ion Minulescu, nr. 67-93, Fabrica Flaros, corp E, etaj 2
Intrarea libera

Eeva Muilu & Milja Sarkola / In human disguise

Proiectul In human disguise a inceput in urma colaborarii artistice dintre Eeva Muilu (coregraf) si Milja Sarkola (regizor). Creat in 2009, spectacolul abordeaza teme precum nuditatea si consternarea. Rezidenta Jardin d’Europe oferita celor doua este o ocazie de a lucra la viitoarele etape ale proiectului. O parte dintre aceste idei vor fi prezentate marti.

Eeva Muilu este coregraf si performer. Locuieste si lucreaza in Helsinki. A studiat la Amsterdam Theatre School (SNDO) si Academia de Teatru din Finlanda (studii de masterat in dans).

In diferitele creatii a colaborat cu artisti, actori, dansatori si performeri non-profesionisti, iar lucrarile ei au fost prezentate in numeroase tari din Europa si Asia. Intre 2007-2009, Eeva Muilu a fost coregraf invitat al Zodiak – Centre for New Dance.

Milja Sarkola este regizor de teatru si dramaturg. A facut regia mai multor spectacole in cadrul Zodiak – Center for New Dance, a scris si regizat spectacole de teatru pentru Lilla Teatern si City Theatre Kajaani, Finlanda. A fost co-director artistic la Helsinki-Teatteri Takomo, alaturi de Pauliina Feodoroff (2009-2012).

Ultima ei productie, Family Member, jucata la Takom Theatre, a fost premiata cu Thalia Prize – Performance of the Year in 2012.

Rezidenta din Bucuresti este oferita de catre Asociatia 4 Culture si WASP – Working Art Space and Production, in cadrul Prix Jardin d’Europe – premiu castigat in anul 2012 de catre Eeva Muilu si Milja Sarkola pentru spectacolul In human disguise.

Luke Jessop / The New Sacred (working title)

Prezentarea ce va avea loc la sfarsitul rezidentei va fi un prilej pentru Luke de a-si impartasi ideile despre acest prim solo creat.

Lucrarea abordeaza fenomenul de dihotomie ce apare intre etosul progresiv al stiintei (in contextul convingerilor religioase comun asumate) si explorarea frumusetii ce poate fi descoperita in gandirea stiintifica (bazata de fapt pe lumea din jurul nostru) si care nu necesita prezenta unei ‘fiinte superioare’ pentru a justifica creatia si existenta sa continua.

Prezentarea va cuprinde o serie de posibile idei/secvente ce urmeaza a fi dezvoltate in viitor si va fi urmata de o discutie deschisa cu publicul.

Luke Jessop a intrat in contact cu lumea dansului contemporan prin Bboying, un stil de street dance dezvoltat in anii ’70 in SUA de catre comunitati afro-americane si portoricane si care a devenit foarte popular in intreaga lume. Luke a absolvit Universitatea din Bedfordshire, Anglia, in 2011 si a inceput sa lucreze cu 2Faced Dance Company in trilogia ‘In The Dust’.

In 2012, Luke s-a mutat la Bruxelles, unde a inceput colaborarea cu Ultima Vez/Wim Vandekeybus pentru spectacolul booty Looting si in alte spectacole ale companiei. Luke preda in mod regulat in intreaga lume, iar recent a inceput sa isi dezvolte propriile creatii coregrafice.

Rezidenta este oferita de catre Asociatia 4 Culture si WASP – Working Art Space and Production, in cadrul Jardin d’Europe Wild Cards, in colaborare cu Ultima Vez si Workspace Brussels.

Organizator: Asociatia 4Culture
Parteneri: WASP – Working Art Space and Production
In cadrul proiectului Jardin d’Europe, cu sprijinul Programului Cultura al Uniunii Europene
Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National

Tags

Related posts

Top