Sâmbătă, 19 Decembrie 2015, la ora 12:00, va fi prezentat spectacolul ElectriFlying rezultat în urma atelierelor FAMILY ARTS PROJECT.
INTRAREA LIBERĂ.
Donațiile dumneavoastră vor fi direcționate către Centrul de zi pentru copii Sfântul Iosif. Vă mulțumim pentru solidaritate.
Rezervări la: contact@waspmagazine.com
În perioada 2 – 15 noiembrie comunitatea Liceului Teoretic Școala MEA și cea a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București au fost implicate în proiectul cultural Family Arts Project, coordonat de Valentina de Piante PFA, și realizat cu sprijinul Programului Cultural EȘTI București, finanțat prin ARCUB și Primăria Municipiului București, în co-producție cu Asociația 4 Culture și WASP – Working Art Space and Production. Conceput ca parte a unui program amplu de educație artistică, în parteneriat cu diferite organizații și instituții din București, Family Arts Project cuprinde ateliere, un spectacol în premieră – rezultat în urma atelierelor, precum și o expoziție foto / video.
În cadrul atelierelor au fost invitați, în funcție de disponibilitate, și părinții, cursanți activi, alături de copiii lor.
Derulat în perioada august-noiembrie 2015, Family Arts Project este un proiect cultural implementat de către o echipa de profesioniști cu experiență în domeniul dansului contemporan și al performance-ului, activitățile elaborate adresându-se segmentului de vârstă 6 ani – 18 ani, dar și familiei în întregul său, incluzând astfel părinții în activitățile creative.
Programul urmărește educarea unor generații care își păstrează și cultivă inteligența corporală, creativitatea și curiozitatea specifice copilăriei, generații care intră de la cele mai fragede vârste în contact cu tehnologia și au nevoie de unelte și strategii inteligente de poziționare și relaționare în societate, de corpuri și minți îndrăznețe. Atelierele din cadrul Family Arts Project abordează aspecte esențiale ale artei performative într-un context interdisciplinar, educativ, participativ și special gândit pentru segmentul de vârstă căruia i se adresează. Programul a cuprins ateliere care s-au desfășurat sub formă de cursuri cu durata de 1h-1h30m formate ateliere – eveniment, un atelier dedicat familiei, realizarea și prezentarea unei producții care coagulează rezultatele atelierelor, și o expoziție care cuprinde desenele și imaginile dinamice realizate în cadrul atelierelor, fotografii și mărturii audio ale celor implicați în proiect.
Producția a fost coordonată de Valentina de Piante care a utilizat potențialul creativ al fiecărui participant și a coagulat rezultatele într-o formă de spectacol care își propune să se adreseze în egală măsură copilului și adultului.
Proiectul își propune să raspundă lipsei unor programe de educație culturală dedicate copiilor și tinerilor sub 18 ani, a unor producții de calitate ce pot fi realizate prin implicarea familiei și prezentate public, precum și a lipsei unei viziuni și înțelegeri la nivel national asupra rolului educativ al culturii în dezvoltarea armonioasă și inteligentă a individului și a relațiilor acestuia cu societatea și familia. Având ca principal argument influența societatii contemporane asupra dezvoltării copiilor, și nevoia de permanentă cautare a unor metode noi, actuale, în domeniul educației artistice timpurii, proiectul propune o abordare inovatoare și creativă, prin activități interdisciplinare, stimulând imaginația și modul de comunicare non-verbal. Cu o experiență vastă în predarea dansului contemporan, a metodelor somatice de conștientizare corporală și a atelierelor de improvizație și creație artistică, precum și în conceperea a diferite producții recunoscute la nivel national și internațional, Valentina de Piante își aduce în acest proiect experiența personală, întrunind astfel toate calitățile pentru o înțelegere complexă și globală a valorii exprimării artistice și educației culturale a celor mai tineri membri ai familiei.