IDEAL PARADISE | Claudia Bosse

IDEAL_PARADISE_clash_TQW_1200-768x513

Performance:  7&8 Octombrie  2015, ora 20:00 @ WASP

IDEAL PARADISE aduce spectatorul într-un cadru performativ, în care instalația devine o lectură deschisă multiplelor interpretări despre spațiu, dimensiunea sa politică, teritoriul și granițele negocierilor sale. Spectacolul își propune să descopere cum tratează corpul convențiile și inscripțiile din mediul urban. Spații de artă, muzee, spații publice cuprind aspecte ale sistemului politic actual. . Cum trăim? Cum ne dorim să traim? Între ce granițe? Publicul devine parte integrată în structură, este înconjurat de sunete care pătrund din spații absente, sub forma unor voci care contemplează asupra sistemului nostru politic actual. Ne aflăm pe un teren instabil sau putem influența dezvoltarea unei alte societăți?

Materialul a fost creat în timpul ciclului de lucru IDEAL PARADISE de Claudia Bosse și Theatercombinat, care a avut loc în diferite spațiii în Viena – muzeul etnografic Weltmuseum, un teatru și spațiul municipal. Artista și coregrafa Claudia Bosse dezvoltă IDEAL PARADISE shifting space împreună cu sound artistul Günther Auer și artistul de performance Rotraud Kern.

Ciclul de lucru IDEAL PARADISE este o producție a Theatercombinat, cu sprijinul Wien Kultur, parțial în co-producție cu Tanzquartier Vienna, FFT düsseldorf, Weltmuseum Vienna, ImPulsTanz – Festivalul Internațional de Dans de la Viena 2015, Donaufestival 2015.

Claudia Bosse este o artistă, coregrafă, director artistic și cofondator al Theatercombinat, o companie de producție interdisciplinară cu sediul la Viena. După ce a studiat regie de teatru la Ernst Busch School of Dramatic Arts, ea lucrează în domeniul teatrului (experimental) printre instalații, coregrafie (a spațiului), intervenții urbane și generează ”hibrizi politici” definiți prin amenajări ale spațiului cu constelații speciale, adaptate la fiecare tip de public. Claudia Bosse dezvoltă instalații internaționale, coregrafie și creații artistice pentru muzee, ansambluri arhitectonice, teatre și spații urbane. Ea predă, susține cursuri, publică, inițiază sau ia parte la diverse proiecte și colaborează constant cu artiști și teoreticieni de diferite genuri artistice.

*

*

Top