Rezidenta LLB 2020: Augmented Space Agency – Transsystemic Signals

Screen Shot 2020-08-18 at 18.26.25

Transsystemic Signals urmărește aspecte ale mediului natural și ale naturii umane prin interconectarea lor transmediată de semnale electromagnetice emise de vegetația spontană a orașului și propagate către vastul teritoriu al mediilor digitale.

Transsystemic Signals este o instalație artistică interactivă AR (realitatea augmentată) care documentează vegetația spontană regăsite în ruinele arhitecturale ale orașului, prin intermediul unei metodologi inovativ creative de documentare ce utilizează tehnologiile precum biofeedback și fotogrammetrie.

Ciprian Făcăeru – Concept/Virtual Set Design

Andrei Raicu – Sound Design

Florin Dumitru – Software Design

Technological expertise – Dan Făcăeru, Sabin Șerban, Andrei Mușetescu

Augmented Space Agency sunt exploratorii ai frontierelor aflate la convergența dintre spațiul fizic și cel virtual, designerii viitoarelor experiențe augmentate digital, arhitecți ai spațiilor virtual-imersive și dezvoltatori de soluții tehnologice inovativ creative.

Activitatea lor gravitează în jurul artelor și tehnologiilor new media XR (AR, VR, MR) capabile să susțină o game diversă de soluții media, experiențe imersive, interactive și augmentate digital. Misiunea lor este de a explora continuumul real-virtual în căutarea inovației tehnologice și a noilor formate media ce pot contribui la dezvoltarea unor noi forme experiențiale de comunicare și vizualizare.

Rezultatele rezidențelor LLB2020 vor fi prezentate începând cu luna august 2020 și vor fi anunțate public pe site-urile www.waspmagazine.com și www.4culture.ro, precum și pe paginile facebook 4Culture și WASPMagazine.

Life Long Burning (LLB) – Towards a Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe este un proiect european multi- anual de cooperare ce reunește 11 co-organizatori:  Asociația 4Culture (RO), danceWEB (AT), ICI-Center Chorégraphique National De Montpellier (FR), Brain Store Project (BG), NDA Slovenia (SI), Stuk (BE), Tala Dance Center (HR), Uferstudios (DE), Veem House for Performance (NL), Workshop Foundation (HU), MDT Stockholm (SE) și 65 de parteneri asociați din Europa.

Activitățile din cadrul Life Long Burning vizează profesionalizarea și susținerea artiștilor din domeniul dansului contemporan (performeri, coregrafi, profesori, administratori, jurnaliști etc), dar și a publicului larg și artiștilor din domenii conexe dansului contemporan și performance-ului.

Activitățile 4Culture în cadrul Life Long Burning 2020 susțin producția și prezentarea de noi proiecte multidisciplinare adresat artiștilor români și sunt co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Europa Creativă pentru perioada 2018 – 2022, dezvoltându-se ca o continuare sustenabilă a proiectului anterior LLB, ce a fost finanțat și în perioada 2013-2018 de Uniunea Europeana – Programul Cultura.

Producător: Asociația 4Culture

Co-Producător: WASP Studios

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe este un proiect multianual co-finantat de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

*

*

Top