Rezidențe de Creație WASP 2016

Michaux 1

Producător: WASP Studios
Co-producător: Asociația 4 Culture
Parteneri: WorkSpaceBrussels, Tanzfabrik Berlin, Dansatelier Rotterdam, Black Box Theatre Oslo, Centrul de Fotografie Contemporană Iași

Artiști participanți:
Ioana Gheorghiu
Irina Gheorghe
Valerie Oberleithner
Ingrid Berger Myhre
Maria Balabaș
Andrei Cozlac
Corina Tătărău
Eliza Trefaș
Georgeta Corca
Vlad Benescu
Elena Copuzeanu
 

Programul de Rezidențe de creație WASP 2016 articulează un răspuns concret la o nevoie culturală autentică, a unui întreg segment de artiști, care nu beneficiază de resursele necesare pentru a-și putea dezvolta activitatea profesională.

Transdisciplinaritatea, sincretismul și inovatia sunt direcțiile vizate cu precădere de proiect, de aceea ne propunem să aducem în atentia publicului artisti si proiecte care pun artele contemporane într-o relație directă, fie că ne referim la artele vizuale, muzică, performance sau dans. Programul de rezidență susține cercetarea, dar în același timp integreaza, caută, susține și expune generația tânără, o aduce în prim-plan și într-o comunicare directă.

Programul de Rezidențe WASP 2016 propune un concept nou de cercetare și producție artistică WASP Studios, împreună cu partenerii săi, angajându-se să se implice deopotrivă în procesul de diseminare al creațiilor realizate în urma rezidenței, prin suport administrativ și logistic. Programul trasează 4 direcții principale: dans, performance, arte vizuale, new-media,încurajând caracterul interdisciplinar al propunerilor,și formatele trans-disciplinare.

“Rezidențe de Creatie WASP 2016” este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, prin Programul ACCES și AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

 

*

*

Top