ROOM D | Roel Heremans (BE)

30 & 31.10.2015 | 18:30, 19:00, 19:30, 20:00 | WASP – WORKING ART SPACE AND PRODUCTION

În cadrul proiectului, 8 vizitatori sunt rugați să intre în sală și să se așeze în dreptul uneia dintre cruciulițele albe lipite pe podea. Prin căști li se va spune să închidă ochii și să-și imagineze anumite situații. Aceste construcții mentale variază de la abstract la foarte personal. De pildă, participanții sunt rugați să se imagineze într-un alt  loc, într-o altă cameră, cu alte persoane. Când și când aceștia pot deschide ochii și schimba locuri, astfel încât ajung față în față. Combinația dintre imaginație și compoziția spațială, creată de mișcarea participanților, creează un joc al introspecției umane, reflecției și proiecției. În această lucrare reconstrucția personală și percepția asupra timpului constituie subiectele centrale. Fiecare ascultător primește instrucțiuni diferite, așa încât se creează compoziții alternative. Pentru vizitatorul care nu participă activ, instalația este construită din mișcarea celorlalți vizitatori în cameră. În ROOM D, fiecare vizitator intră în jocul imaginației în felul propriu, din propria sa experiență, privind și fiind privit.

Durată: 30`

Concept: Roel Heremans

Voce: Emi Kodama

Producție: Kunstenwerkplaats Pianofabriek (Brussels)

În colaborare cu: workspacebrussels (Brussels)

Cu sprijinul: the Flemish Community Commission of the Brussels Capital Region (VGC)

Thanks to: Les Brigittines (Brussels)

Roel Heremans a studiat Radioul la RITS în Bruxelles și Științele Artei în Den Haag. În lucrările sale, el caută forme artistice hibride îmbinând artele performative, sonore, arta conceptuală, imaginație, radio și literatură. În Room D, o coregrafie audio pentru 8 participanți, imaginația auditoriului este ghidată de vocea narativă într-o călătorie personală printr-o serie de spații, atât reale. cât și fictive, individuale și colective.

Prezentarea ROOM D face parte din proiectul Life Long Burning – Wild Cards Residency, în cooperare cu Workspace Brussels.

Proiect cultural co-finanțat de AFCN și proiect cultural finanțat în cadrul Programului Ești București, prin Arcub și Primăria Municipiului București.

Top