Atelier SOFT INSIDEOUT, Valentina de Piante

Valentina de Piante - SOFT INSIDEOUT

Curs de mișcare cu metoda Feldenkrais, susținut de Valentina De Piante Niculae

“Întâlnirea cu metoda Feldenkrais a afectat profund felul în care dansez, creez și predau. Din 2013 am început specializarea la Istituto per la Formazione Feldenkrais din Milano, fondat de către Mara Della Pergola, elevă directă a lui Moshe Feldenkrais, iar de mai mulți ani cercetez cu grupe diferite, de la profesioniști la amatori, impactul pe care îl are studiul corpului asupra personalității și felului nostru de a fi.”

Ce este mișcarea?

Metoda Feldenkrais pornește de la întrebări adresate corpului și consideră mișcarea un puternic instrument de cunoaștere, parte a unui fenomen complex care înglobează emoțiile și gândirea.A schimba felul obișnuit în care ne mișcăm înseamnă de fapt a schimba tiparele de gândire și cele emoționale.

Cum putem deveni mai conștienți de noi înșine prin mișcare?

Fiecare dintre noi are o modalitate unică de a se mișca și deține un potențial infinit de acțiuni, însă fără o explorare constantă și fără conștiință corporală, aceste posibilități de acțiune nu se concretizează niciodată.

Simțim înainte de a înțelege.

Metoda ne învăță: creativitatea, mișcarea și sensibilitatea în ceea ce facem schimbă felul în care gândim și ne comportăm.
Pentru Feldenkrais gândirea, percepția și emoția sunt toate prezente în timp ce acționăm.

Ce vom face la curs?

Metoda mizează pe o învățare organică și se adresează oricărei persoane care dorește să se cunoască: de la tineri la mame, tați și bunici, de la dansatori la psihologi și fizioterapeuți, de la profesioniști de diverse specialități la atleți. Printr-o serie de lecții care eviscerează infinitele combinații și componente ale acțiunii, vom ajunge să reinventăm schemele neuromotrice abituale printr-o explorare ludică și creativă. În această deconstrucție a schemelor de acțiune, mușchii agoniști și antagoniști se echilibrează și, odată ce dispar tensiunile, se manifestă emoții, imagini, idei și alte asocieri. În acest context, fiecare ajunge să se elibereze de tipare, de anxietate, de stările emoționale conflictuale, accesând propriul potențial și o modalitate de a fi armonioasă și pozitivă.

Obiective:

Întregul curs va fi ca și cum am învăța a două oara într-o formă infinită de feluri, dincolo de obiceiuri și de blocaje cu care ne identificăm. Fără modele exterioare și prin senzațiile noastre, vom deveni capabili să ne debarasăm de tensiunile inutile, de o respirație dezorganizată, de grabă, de nevoia de a mulțumi pe cineva. Feldenkrais spune:

„Noi nu ne cunoaștem. De fapt, și vă veți da seama în câteva minute, felul în care ne cunoaștem nu ne permite să avem un control real asupra noastră. (…) Nu sunteți voi cei care acționați, ci durerile voastre, bolile voastre, inabilitățile voastre, lucruri vechi învățate, care nu mai stiți ce au fost – acestea dictează acțiunile voastre.”

Informații utile:
Modul de 5 ședințe.
Taxa de participare: 250 RON
Taxa de participare pentru studenți: 200 RON
Plata se face in prima zi de curs.
Este posibilă și achitarea taxei în două tranșe: 50% în ziua primului curs, 50% în ziua a 4-a de curs.

Program atelier:

Luni: 2, 16, 23, 30 martie | 19:00 – 21:00
Joi: 12 martie | 19:00 – 21:00

Cursanții sunt rugați să aducă cu ei o saltea subțire sau o păturică.
Numărul participanților este limitat.

Înscrieri: contact@waspmagazine.com, cu mentiunea: ÎNSCRIERE SOFT INSIDEOUT. Temen limită: 28 februarie 2015.

Valentina de Piante Niculae | BIO

Valentina de Piante Niculae este coregraf și dansator, doctor în artele spectacolului. Este profesor asistent la secția de Coregrafie din cadrul UNATC I.L. Caragiale din București. În postura de coregraf studiază co-prezența diferitelor inteligențe ale corpului, un traseu de la biologic la imaginar, integrând diferite nivele ale conștiinței: emoționale, senzoriale, cognitive.

A participat la cursuri și ateliere cu Lola Keraly, Yasuko Yokoshi, D.D. Dorvillier, Miguel Gutierrez, Ori Flomin, Gwen Welliver, Serenella Fonzar, Laura Aris, Odette Guimond, Mark Tompkins, Lisa Nelson, David Zambrano, Inge Kaindlstorfer, Yvan Wolf, Joseph Nadj, Anouk Van Dijk, Abbondanza-Bertoni, Roberto Galvan, printre alții.

Este profesor invitat în diferite universități și instituții de cercetare. În 2009 a participat la seminarul TTT- Teaching The Teachers – București, alături de Jan Ritsema, Bojana Cvejic, Jan Kopp și Jennifer Lacey. Din toamna 2013 a început cursuri de formare în metoda Feldenkrais, la Institutul Feldenkrais-Milano pentru a deveni practicianul metodei.

*

*

Top