0003_ AFTERTASTE | Simona Deaconescu (RO)

_DSC9199_Fotor

10.06.2016, 20:00

24.01.2016, 21:00

24.09.2015 (avanpremieră), 25 & 27.09.2015 (premieră)| 19:30 |

WASP – WORKING ART SPACE AND PRODUCTION

Durată: 60’

Coregrafie: Simona Deaconescu

Dramaturgie: Krõõt Juurak

Sound Design: Denis Bolborea

Compoziție vizuală: Carmen Tofeni

Performeri: Simona Dabija, Diana Spiridon

Producător: Tangaj Dance Collective

Co-producători: 4Culture, WASP-Working Art Space and Production

Aftertaste face parte din proiectul cultural Camera 0003_Linii de fugă, co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului  Cultural Național) și finanțat în cadrul Programului cultural EȘTI BUCUREȘTI, prin ARCUB și Primăria Municipiului București.

Ce s-ar întâmpla dacă ai descompune o secundă din viața ta în nanosecunde? Este posibil să-ți lași gândurile suspendate în spațiu și timp, călătorind cu viteze diferite în direcții aleatorii?

Aftertaste este un spectacol instalație în care corpul devine neformat, destratificat și dezarticulat, alcătuit din milioane de particule în continuă mișcare, lăsând o impresie de eternă reîntoarcere. Poate fi harta unui delir, un spectacol fără început și fără sfârșit, construindu-se și deconstruindu-se neîncetat.

Două dansatoare într-o supra-realitate guvernată de reguli aleatorii se depersonalizează, lăsând memoria colectivă să circule înainte și înapoi, una către alta și amândouă către aparatele de captat sunet. Informația este generată și transformată la infinit. Ca să reușească să vadă lumea trebuie să oprească lumea.

Simona Deaconescu este un coregraf emergent cu studii în dans și regie de film. În 2014 a primit bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning. Este directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, cunoscut pentru spectacolele “0001|Fabrica de Vise” și “0002|Birdville”, filmul de dans “Silent Places”, Bucharest International Dance Film Festival, Dance Film Platform și co-producător al Plaformei X. Simona este interesată de tehnologia corpului în mișcare, dezvoltând programe interdisciplinare de formare profesională ca D.I.M.A.P. (Direcții inovatoare în multimedia și arta performativă) în cadrul GROWASP și dezvoltându-și în mod constant propria metodă și tehnică de dans (the floating body), ca pedagog pentru profesioniști și amatori. Spectacolele sale au fost prezentate în București, Cluj, Craiova, New York și Istanbul, iar filmul de dans “Silent Places” a fost proiectat în peste 20 de festivaluri din Europa, SUA și Asia.

Top