Klein Technique | Hanna Hegenscheidt

growasp_hanna

Klein Technique | Hanna Hegenscheidt

Când?

Miercuri, 16 septembrie, 18:00 – 21:00
Joi, 17 septembrie, 10:00 – 13:00
Vineri, 18 septembrie, 10:00 – 13:00
Sâmbătă, 19 septembrie, 10:00 – 13:00

Unde?

WASP – Working Art Space And Production (Ion Minulescu 67-93, corp E, fabrica Flaros, et. II)

Înscrieri:

CV la adresa: contact@waspmagazine.com cu subiectul ”GROWASP cu Hanna Hegenscheidt”.

Termen limită: 14 septembrie 2015.
Participanții selectați vor fi contactați prin email, în data de 15 septembrie.

Taxă participare: 160 RON / 120 RON (pentru studenți și elevi).

Klein Technique™ urmărește educația desfășurată nu la nivelul superficial al imitației unor forme, ci la un nivel profund de înțelegere a utilizării complete a corpului privit ca un întreg, cu scopul de a maximiza punerea în practică a potențialului unic de mișcare al fiecărui individ.

Klein Technique™ s-a născut din educația și eforturile personale ale lui Susan Klein, orientate deopotrivă la nivel fizic și intelectual, ca rezultat al unei serioase leziuni la genunchi dezvoltate de dansatoare la vârsta de 19 ani.

Klein Technique™ este un process prin care corpul este analizat și înțeles pentru a îmbunătăți și încuraja potențialul de mișcare. Este intelectual pentru că folosește realități anatomice. Este corporal pentru că tinde spre o cunoaște internă, o înțelegere care e integrată în corp. Este o educare și o re-educare a mișcării care poate fi o bază pentru toate stilurile de mișcare, improvizații, sporturi și pentru sănătatea generală a corpului în mișcarea de zi cu zi. Este o tehnică care respectă individul. Klein Technique™ lucrează la nivelul oaselor pentru a le alinia folosind mușchii profunzi utilizați în suportul postural: psoas, tendoanele genunchilor, rotatorii externi și planșeul pelvian. Nu lucrăm ca să antrenăm acești mușchi ci mai degrabă ca să îi trezim, să devenim conștienți de rolul lor în susținerea și mișcarea corpului. Lucrăm pentru un corp mai elastic, sensibil și deschis către alegeri și expresie. Deși Klein Technique™ a fost dezvoltat de un dansator pentru dansatori, este o tehnică care funcționează pentru toată lumea, de la dansatorul virtuos la cel care nu dansează. Când oasele sunt aliniate devenim închegați și puternici. Corpul devine eficient și viu, iar leziunile adesea se vindecă.” ©2007 Susan T. Klein

Klein Technique™ este predată de mai bine de 30 de ani în întreaga lume. Printre sutele de elevi ai metodei se numără unele dintre cele mai cunoscute nume din comunitatea dansului: Trisha Brown, Stephen Petronio, Bebe Miller, Wally Cardona, Jeremy Nelson, Sasha Waltz și membri ai companiilor lor. Cei care au urmat prinicipiile metodei au câștigat încredere și deplinătate, îmbunătățindu-și astfel activitatea de dansatori, atleți sau non-dansatori interesați de îmbunătățirea funcționării și sănătății zilnice.”

*Textul este selectat și tradus de pe site-urile oficiale Klein Technique™ și Hanna Hegenscheidt.

Hanna Hegenscheidt | BIO

Hanna Hegenscheidt este un coregraf și profesor stabilit la Berlin. A studiat dansul, Klein Technique™ (cu Susan Klein și Barbara Mahler) și Laban-Movement-Analysis (CMA) în Hamburg și New York. Predă Klein Technique™, dans și coregrafie (Susan Klein School of Dance, N.Y., HZT Berlin, HfM Cologne, Sasha Waltz & Guests, Meg Stuart, Studio LaborGras, K3 Tanzplan Hamburg, Dance theater of Ljubljana/Slovenia, Toronto Dance Theater, printre altele). În aprile 2011 a deschis studio 142 în Berlin-Kreuzberg, unde ține cursuri deschise în mod regulat. În prezent este înscrisă în programul de Master în Coregrafie la Amsterdamse Hogeschool foor de Kunsten.

Ca performer a lucrat cu Gina Gibney Dance, Robert Wilson, Lise Brenner, Michael Simon, Gitta Barthel, Reinhild Hoffmann, Michaela Fünfhausen, David Weber-Krebs, Achim Freyer, Martin Clausen/Two Fish, printre alții. În 2008-2010 a fost asistent coregraf pentru Achim Freyer la Wagner´s Ring Cycle, la Opera din Los Angeles.

Din 2004 Hanna Hegenscheidt a început să creeze propriile piese în colaborare cu dansatori și actori din New York și Berlin. Lucrările ei au fost prezentate la Sophiensaele, Radialsystem, Uferstudios, Tanztage Berlin, Yorkshire Dance Festival, fabrik potsdam, Kampnagel Hamburg, Schwankhalle Bremen, Frankfurt Book Fair, Freshtracks DTW/N.Y., West End Theater/N.Y., Villa Warschau. În 2012 a regizat Shock-Headed Peter la MOKS-Theater Bremen. Munca Hannei Hegenscheidt alături de copii și tineri adulți implică proecte cu adolescenți imigranți pentru City Theater Münster și Cactus Theater Münster, precum și cu TanzZeit-Youth-Company Evoke. Este implicată și în TanzZeit-Time for Dance in Schools, unde a co-fondat Kindercompany Radialsystem împreună cu Livia Patrizi și Sasha Waltz și co-regizat TanzZeit-Nucleo Kücüc Kids Company2011/2012.

Mai multe informații despre Hanna Hegenscheidt : http://www.hannahegenscheidt.de/

Atelier derulat în cadrul GROWASP 2015, organizat de WASP Studios, in parteneriat cu 4Culture și eXplore dance festival.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural EȘTI BUCUREȘTI, prin ARCUB și Primăria Municipiului București.

Un eveniment sprijinit de Nationale Performance Netz.

Top