ATELIER ÎN FAȚA BLOCULUI — jocuri ale generației cu cheia de gât

VLAD TOMEI & MIHAI GHEORGHE (RO)
25.10. – 26.10.2014 / 10:00 – 12:30 / WASP

În Fața Blocului este un volum cu toate jocurile copilăriei generației cu cheia la gât, lansat în această vară. Cărțile cuprind o colecție de 55 de jocuri și „faze”, cu tot cu instrucțiuni, ale celor care s-au jucat în fața blocului, cu creta sau cu mingea-n mână.

Vă mai aduceți aminte de 1, 2, 3 la perete stai, Elasticul, sau Capra? În cadrul acestor ateliere cei mari vor avea ocazia de a călători înapoi în timp în perioada copilăriei, în timp ce îi vor asista sau vor participa activ alături de cei mici la (re)descoperirea unei frânturi de folclor urban românesc, în peisajul unei zone post-industriale din București. Fiecare joc are „cartolina” lui individuală, astfel încât vor putea fi scoase și luate afară, la joacă.

Vlad Tomei și Mihai Gheorghe lucrează în publicitate — unul este copywriter, iar celălalt art director. Împreună, au pus bazele acestui proiect în urmă cu aproape patru ani, când discuțiile între prieteni despre „mai știi cum se juca x…” se întețeau, direct proporțional cu numărul de variante ale răspunsurilor. Cartea a apărut cu intenția de a produce un obiect de colecție atemporal, care să păstreze mai departe vii amintirile generației X din România.
http://www.infatablocului.ro

Top