CLIMAX, Yasmeen Godder (IL)

5.10.2014 / 18:00 – 21:00 / MNAC
performance / 180’

Coregrafie: Yasmeen Godder
Regizor secund și dramaturg: Itzik Giuli
Dansatori: Shuli Enosh, Dor Frank, Yuli Kovbasnian, Uri Shafir, Edu Turull-Montells și Ofir Yudilevitch
Costume: Adam Kalderon
Sound design spațial: Eran Sachs
Fotografie: Gadi Dagon
Administrație și producție: Guy Hugler
CLIMAX a fost inițial comisionat de către Petach Tikva Museum of Art pentru expoziția Set in Motion curată de Drorit Gur Arie și Avi Feldman.

logos yasmeen_web

 

 

 

 

Un performance prezentat cu suportul Ambasadei Israelului și al Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).

logos yasmeen_sustinatori_web

 

 

 

Din momentul întoarcerii sale din New York, acum 15 ani, Yasmeen Godder a devenit unul dintre coregrafii cei mai cunoscuți ai Israelului. Ea lucrează cu artistul și dramaturgul Itzik Giuli și este cunoscută pentru colaborările sale cu artiști vizuali. Când curatorii Drorit Gur-Arie și Avi Feldman au abordat-o pentru a crea o nouă lucrare pentru Petach Tikva Museum of Art ca parte a expoziției Set în Motion; Dance-Art-Community, ea a decis să se întoarcă la vechile sale lucrări, să le revizuiască, întrebându-se ce poate fi identificat ca amprentă în aceste materiale fizice și emoționale; care este genealogia lor? Cum pot evolua? Și cum poate acest lexicon de mișcare să fie transformat într-o serie de sloganuri, gesturi și expresii ce ar putea defini o comunitate ? Folosind acest tip de gândire reflexivă — o privire care nu este retrospectivă în esență, și nici nu aspiră la recontrucția unor lucrări timpurii — ea a inițiat un proces intens de decontextualizare, din care a extras culmile fizice, emoționale, comunale, spațiale și conceptuale. Prin folosirea unor instrumente precum repetiția, unisonul și activitățile de grup ce nu îi sunt caracteristice, ea subliniază aceste vârfuri în moduri noi și surprinzătoare. CLIMAX estompează granițele dintre performer și public, permițând un nou contact între ei, călătorind prin intermediul intimității, forței și complicității.

Yasmeen, absolventă a Tisch School of the Arts din cadrul NYU, a câștigat numeroase premii, printre care un Bessie Award în New York, “Coreographers Award” din partea Ministerului Cultural al Israelului, Premiul Landau pentru Excelență în Arte din partea Pais Foundation și multe altele. Până în prezent, ea este autoarea a 10 lucrări: Hall (2001), Sudden Birds (2002) Two Playful Pink (2003), Strawberry Cream and Gunpowder (2004), I’m Mean, I Am (2006), Singular Sensation (2008) Love Fire (2009), Storm End Come (2011) See Her Change (2013) și, cel mai recent, Ghost Exercise, alături de vechiul sau partener și coregizor artistic, Itzik Giuli. A creat, de asemenea, și lucrări mai scurte, precum Under2 (2005) pentru Compania Matanicola și The Toxic Exotic Disappearance Act (2011) pentru Batsheva Dance Company.
http://www.yasmeengodder.com

Vezi trailer:

Top