Coaching Project, Sergiu Matiș

SERGIU MATIȘ (RO/DE) & MILA PAVIČEVIĆ (HR)
10:00 – 17:00 / 07.10 – 12.10 / WASP

sergiu

Privind corpul ca o unealtă, ca o mașinărie care servește minții curioase și dă formă, textură și dinamicitate imaginației, stă la baza atelierului.

Mișcările sunt explorate prin improvizații structurate și ghidate, tiparele de mișcare pot deveni asemănătoare unui obiect și pot fi predate mai departe.

Începând cu exerciții originare din Tehnica Klein, aliniind corpul și mișcarea ulterioară, urmând prin structuri anatomice, atelierul se va concentra pe aplicarea acelor principii în fraze de mișcare, improvizate și coregrafiate, în dans. După abordarea organiză, va urma o tentativă de a deconstrui mișcarea și atenția pe principiile fizice care operează înăuntrul anatomiei. Dansul va fi în afara unui corp hibrid, între om și mașină; dansatorul: un cyborg.

În cadrul workshopului plănuiesc să împărtășesc cu participanții părți din cercetarea mea actuală asupra post-cinematicului și corpurile homosexuale. De asemenea, împreună cu ele se vor discuta termenii realității virtuale, gif-uri animate, cyborg, gen, homosexual și posibilele lor influențe asupra corpului dansator, dar și aspectul său politic.

Privind dansul ca un material transmisibil, ca un virus care contaminează corpul și creează o identitate de dansator cyborg. Un schimb superficial, pentru moment, care se va aprofunda în multitudinea noilor corpuri posibile.

Înscrierile se fac pe baza de CV și scrisoare de intenție la adresa: workshops@exploredancefestival.ro

Termen limită pentru înscrieri:

- 5 octombrie 2013 (pentru artiștii români)

- 15 octombrie 2013 (pentru artiștii străini)

Related posts

Top