Cosmin Haias / Lecture / Corporalitate și limitări

Cosmin Haias _ D.O.G.M.A.

Sâmbătă, 5 septembrie, ora 19.00

În cadrul Platformei X Cosmin Haias va susține o prezentare introductivă despre spațiul corporalității și impunerea limitelor. Prezentarea se va deschide cu observații legate de nevoia de creativitate în gândirea arhitecturilor corporale. Se va discuta pe rând despre dihotomia ființării, corpul în lumea angelică și în realitatea virtuală/augmentată, corpuri în lumea filosofiei, printr-o scurtă demonstrație a apartenenței obiectelor la lumea corpurilor și obținerea caracterului de ne-limitare.

Cosmin propune o analiză a corporalității și decorporalizării în lumea muzicii, teatrului, filmului și în artele vizuale, oprindu-se asupra noțiunii de “Automata” sau lumea intermediară, o proximitate a gândirii tehnologice. Se vor aduce în discuție „Legea întoarcerilor accelerate” de Ray Kurzweil (o teză futurologică ca argument pentru ne-limitare), precum și lucrarea sa proprie S.E.P.O.C. – “Soft embedded poems creator” (Transformarea imaginii în poezie, în muzică și în dans) și „Dadaismul cibernetic. Numele meu este AI Tzara”, discutând despre corpul inventat și corpul construit, noile „forme”, mașini cu comandă numerică și relația de simetrie între Formele lui Platon si „noile forme”. Spre finalul întâlnirii, Cosmin va prezenta câteva lucrări de portofoliu, întâlnirea încheindu-se cu o sesiune de Q & A.

Cosmin Haias este invitat în contextul proiectului Platforma X, organizat de Asociația 4Culture în co-producție cu WASP – Working Art Space and Production, Tangaj Dance și Life Long Burning, în parteneriat cu ExperimentalProject. Curatorii proiectului sunt Olivia Nitis și Ciprian Ciuclea.

http://www.haias.ro/work.html

Top