Ghost — A Real Cartoon, Colette Sadler (UK)

ghost costume

premieră / producție de dans cu copii / 8+
26.10.2014 / 19:00 / WASP

Coregrafie și concept: Colette Sadler
Asistent: Maxwell McCarthy

Cum ar arăta pereții camerei tale, sau pantofii, dacă brusc ar începe să vorbească?

Care este diferența dintre vietăți și obiecte? De exemplu, pentru tine, ce deosebește asfaltul de pozele din cărțile cu povești? Poate sună banal, dar există culturi care cred că toate lucrurile din lume sunt vii și au o minte a lor. Prin acest workshop supunem această idee la un test. Aici intră în scenă fantoma noastră. Cum aș putea să o descriu?

Nu e o fantomă obișnuită, e o fantomă dansatoare. Nu are casă sau corp, așa că se plimbă din loc în loc, din obiect în obiect, din om în om, căutând un loc în care să poposească. E atât de ușoară încât se mișcă foarte repede și poate intra în obiecte în orice moment, dându-le viață, mișcându-le și făcându-le să vorbească cu voci care mai de care mai amuzante și mai ciudate. Care e următorul loc în care va ateriza fantoma noastră? Aici începe spectacolul…

Născută în 1974, Colette Sadler este un coregraf și dansator scoțian de renume internațional, ce abordează divertismentul cu umor prin prisma dansului post-modern. Crează lucrări dedicate copiilor din 2011 și, de asemenea, predă, susține dezbateri și scrie despre activitatea ei într-o multitudine de contexte, inclusiv la HZT Berlin (unde predă cursuri la nivel de licență) și la RSAMD Glasgow.
http://www.colettesadler.com

Spectacol prezentat în cadrul Performance Situation Room, activitate Life Long Burning, proiect finanțat de Programul Cultura al Uniunii Europene.

Top