Łucja Grodzicka (PL/UK), Between

instalație de sunet/fotografie/video
(fotografie, înregistrări audio, proiecții video pe ecran TV)

Ce este frumusețea? Care este standardul ei pentru fiecare dintre noi? Există stereotipuri? Cum ne vedem pe noi, și pe ceilalți? Frumusețea este plină de contraste, ca orice oraș mare. Însă, indiferent de modul în care o privim, fiecare dintre noi este unic. Ghidată după propriile simțuri, Łucja a oprit oameni pe străzile Bucureștiului și și-a comparat punctul de vedere cu ce au spus ei. Frumusețea nu e ceea ce vedem din afară — nu se referă la machiaj, sau la haine. Ea este despre chipuri și despre poveștile din spatele lor. Este despre strălucirea care se regăsește în tot ce ne înconjoară. Mai mult de atât, acest proiect este despre nevoia de a te integra complet în contexte nefamiliare pentru a le aprecia pe deplin.

Statement artistic:
Tot ce creez este inspirat din viața de zi cu zi și vine ca o interpretare a comportamentului oamenilor din această lume modernă în care trăim. Inspirația pe care mi-o oferă societatea „civilizată” este invariabil surprinzătoare și tristă – viața e un joc greu de abordat într-un mod original și implică discriminare, prejudicii, furie și ură, pentru simplul motiv că oamenii au culturi și valori diferite.

Folosesc mereu tehnici diverse, care îmi hrănesc creativitatea și adaugă un plus de flexibilitate lucrărilor mele. Încerc să aștern o poveste despre efectele culturii globale, și despre modul în care ne influențăm reciproc în această lume mică. Femeile sunt punctul focal al activității mele creative; modul în care problemele de gen și societatea portretizează corpul, evoluția relațiilor, a momentelor, a situațiilor, mă impresionează profund.

Łucja Grodzicka este unul din artiștii în rezidență din cadrul Platforma X cel mai nou program internațional de rezidențe artistice pentru cercetarea și producția de proiecte interactive, new și trans-media din București.

Top