An Un-Folding Process, Isabelle Schad (DE)

04.10.2014 / 21:00 / WASP
performance / 50’

Disclaimer: Spectacolul conține nuditate.
Performance-ul va fi urmat de o discuție cu publicul.

Concept și coregrafie: Isabelle Schad, Laurent Goldring
Performance: Isabelle Schad
Spectacol prezentat cu sprijinul Goethe Institut București.
Fotografie: Laurent Goldring
Un solo de Isabelle Schad după Unturtled #1-4 și Der Bau, de Isabelle Schad și Laurent Goldring.
Spectacol prezentat cu sprijinul Goethe Institut București.
10709504_10152376548216699_1915708716_o

 

 

 

In cadrul eXplore dance festival, Isabelle Schad va dezvălui si performa pasaje din Unturtled #1-4 și Der Bau, un solo dezvoltat și prezentat inițial în contextul Live Legacy Project: o corespondență între dansul contemporan german și mișcarea Judson Dance Theatre, din care a rezultat o întreagă serie, creată împreună cu Laurent Goldring.

Der Bau (Vizuina) este continuarea unei lucrări începute în 2008, care s-a concretizat în Unturtled #1-4. În această serie, costumul e considerat obiect de tranziție, cândva proteză a unui ultim strat-lipsă al corpului, și, simultan, primul expus spațiului extern. Costumul, ca organ, face posibilă explorarea corpului și a spațiului înconjurător, care este în același timp și scenă, și decor.

Nuvela omonimă a lui Kafka, ce descrie vizuina ca un spațiu ce derivă din corp, fără să se desprindă de el — păstrând forma, urmele, mirosurile, deșeurile și rezervele, speranțele și disperările acestuia — constituie baza explorării și dezvoltării acestei noi relații între corp și spațiu. Procesul de creație a dezvăluit că spațiul în sine este un organ, și ar trebui privit ca o extensie, o prelungire a corpului. Afirmația lui Rilke, cum că Rodin nu sculptează corpul, ci spațiile din jurul acestuia, poate servi ca un ghid de înțelegere a acestei idei. Shad crează un spațiu bidimensional, planar și fluid, cu ajutorul unor bucăți mari de material. Aceste țesuturi externe sunt tratate ca unele interne, și răspund mișcării într-o manieră extrem de vie, de parcă ar face parte din corp, ca o cochilie, sau ca un partener.

Isabelle Schad este un coregraf și performer ce trăiește în Berlin, unde explorează relația dintre corp și limbajul și reprezentările sale. A fost membră a Ultima Vez / Wim Vandekeybus în Bruxelles și a lucrat cu Olga Mesa, Angela Guerreiro, Felix Ruckert, Eszter Salamon, printre mulți alții. În prezent este co-inițiator al Good Work, Praticable și al spațiului de lucru Wiesenburg-Halle.
http://www.isabelle-schad.net

Vezi interviul:

Top