Strip-tease, Alice Pons & Jean-Lorin Sterian

ALICE PONS (FR) & JEAN-LORIN SERIAN (RO)
02.11 | 20:00 | WASP black box

Concept: Alice Pons
Performance: Alice Pons & Jean-Lorin Sterian

Strip-tease reprezintă o serie de scurte performance-uri solo care explorează binecunoscuta acțiune de striptease. Mai mult decât un simplu performance, piesa se transformă într-un moment intim împărtășit cu publicul, o întâlnire de socializare, un striptease al conceptului de striptease. Prin diferite abordări, piesa va dezgoli și tachina performerul, dar totodată și publicul, corpul și omul, emoțiile și cugetările, va explora și cerceta granița dintre artist și public, intimitate și performativitate, instigând diferitele forme ale individualității seducătoare.

Alice Pons este coregraf și performer de origine franceză. În 2007 a absolvit studii de dans contemporan la Conservatorul din Paris. A lucrat timp de un an în Franța ca performer, urmând ca mai apoi să studieze coregrafia la SNDO (School for New Dance Development), unde a realizat o mare parte din principalele spectacolele: Meat, The Invisible Dance sau, ultima lucrare, Trudge în colaborare cu Quim Bigas. A primit o bursă danceWEB 2012 în cadrul festivalului ImpulsTanz, o alta din partea fondului pentru artele spectacolului, ale guvernului olandez (The fond podiumkunsten Ontwikkelingsbeurs), precum și bursa  Jeune Talent din Noisiel, orașul său natal, în semn de recunoaștere pentru întreaga activitate. A susținut spectacole în Mexic, Brazilia, Olanda, Franța, Austria și Germania. Cea mai mare parte din activitatea sa se desfășoară în Olanda, unde ia parte la diferite festivaluri precum Springdance sau Something Raw, unde a lucrat cu Ann Liv Young și Benoit Lachambre. În iulie 2012 a absolvit SNDO.

Jean-Lorin Sterian este critic și performer. În prezent are patru publicații, dintre care o teză și o lucrare de antropologie. În 2008 a creat Lorgean Theatre – „un teatru al spațiilor intime” în propriul său apartament, un loc deschis pentru actori și dansatori, devenit rapid un trademark pentru cultura alternativă din București. A apărut în piesa Inertia for everybody (2010) alături de Eduard Gabia, Alexandra Pirici, Maria Baroncea și Vlad Basalici. A participat la Miercurea Lejeră, serie organizată de Centrul Național al Dansului, dar și la diferite workshopuri conduse de Bojana Cvejic, Ivo Dimchev, Brynjar Bandlien, Florin Fieroiu, Eduard Gabia, Manuel Pelmus, Anne Juren, Janez Jansa, Ivo Dimchev, Alva Noe, Igor Dobricic. În 2012 a primit o bursă danceWEB în cadrul ImpulsTanz Vienna 2012 și o rezidență la Villa Marguerite Yourcenar. Debutul solo în performance (Zugzwang, 2012) l-a avut la Platforma Romanească de Dans Contemporan si Performance – ediția 1, din cadrul eXplore dance festival 2012. În 2013 a participat la Pavilionul Român din cadrul Bienalei de la Veneția, în proiectul O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneția, de Alexandra Pirici și Manuel Pelmuș.

Related posts

Top