Workshop Dramaturgie, Mila Pavičević

MILA PAVIČEVIĆ (HR)
18:00 – 21:00 / 07.10 – 15.10 / WASP

mila pavicevic

În cadrul acestui workshop vom studia diferite strategii și structuri dramaturgice necesare actiunii politice. Vom analiza calitățile dramatice și performative ale anumitor proteste și altor evenimente ce nu țin de domeniul teatrului. Vom încerca să ne folosim de cunoștințele și experiența unor practici dramaturgice, dar și a unor metodologii creative pentru a le aplica într-un context social mai amplu. Întrebările pe care ni le punem sunt: „Ce tip de acțiuni politice plănuim și generăm prin propriile metode artistice? Cum ne putem folosi abilitățile pentru a construi noi împrejurări sociale?”

Ne vom concentra în principal pe conceptul de coregrafie socială (Andrew Hewitt). Participanții vor discuta noțiunile de public și privat, politic și estetic.

Scopul acestui workshop este de a face vizibilă poziția dramaturgului ca artist și practician în domeniul artei contemporane și modul dominant de producție.

Bibliografie: Judith Butler, Bodies in alliance and the politics of the street: http://www.eipcp.net/transversal/1011/butler/en

Taxă de participare: 80 RON

Număr locuri: 15

Înscrieri: cu CV la workshops@exploredancefestival.ro, până la data de 5 octombrie.

* Taxa de participare se achită cu o zi înainte de începerea cursului, la WASP, între orele 10:00-17:00.
Cei înscriși se obligă să fie disponibili pe întreaga durată a workshop-ului.

Related posts

Top