Deep Dish, Liquid Loft/Chris Haring (AT)

10.10.2014 / 19:30 / WASP
un film coregrafic în timp real / 70’
Ultima parte a seriei The Perfect Garden, în colaborare cu Michel Blazy (FR).

Dansatori, coregrafie: Luke Baio, Stephanie Cumming, Katharina Meves, Anna Maria Nowak
Direcție artistică & coregrafie: Chris Haring
Compoziție & sound design: Andreas Berger
Dramaturgie, scenografie & lumini: Thomas Jelinek
Sculpturi organice & consultanță: Michel Blazy
Photography: Michael Loizenbauer, Chris Haring
Video: Michael Loizenbauer
Stage management: Roman Harrer
Reprezentanță internațională: Line Rousseau, A PROPIC
Producție: Marlies Pucher
Co-producție: Tanzquartier Wien și Liquid Loft, în cooperare cu Korzo Den Haag și Le Centquatre Paris.
Liquid Loft este susținut de: Primăria Vienei (MA7 – Kulturabteilung der Stadt Wien) și de Ministerul Federal Austriac pentru Educație, Artă & Cultură (BMUKK)
Acest eveniment este posibil prin susținerea INTPA – INTERNATIONAL NET FOR DANCE AND PERFORMANCE AUSTRIA al Tanzquartier Wien, prin fonduri BKA și BMEIA.

INPTA-Final.indd

 

 

 

Un dineu se transformă într-o aventură de dimensiuni macro- și micro-cosmice. Imaginile produse în timp real de camera video controlată de dansatori conduc spre lumi paralele bizare guvernate de decorul organic. Metodele de filmare, alături de contorsionările acustice, evocă metaforele grădinilor baroce și a micilor bucurii pământești.

Ca în romanul Locus Solus, în care poetul Maître Canterel își ghidează invitații prin diferite decoruri, Deep Dish etalează frumusețea și decadența existenței umanane, care stă să dispară. Seria The Perfect Garden, semnată de Liquid Loft în colaborare cu artistul plastic Michel Blazy, abordează motivul grădinii ca expresie a luptei omului pentru control și evadările inutile din propria efemeritate — o imagine a creșterii și proliferării care conduce mereu la lucruri noi.

O figură remarcabilă a dansului contemporan austriac, Chris Haring are un background în muzică, psihologie și dans. Fost membru al DV8 Physical Theater, Nigel Charnock și Willi Dorner, el a fondat Grenztanz Festival în 1995 și a co-fondat multiplu-premiatul Liquid Loft în 2005, împreună cu muzicianul Andreas Berger, dansatoarea Stephanie Cumming și dramaturgul Thomas Jelinek.Activitatea lor „descrie corpul într-un limbaj cibernetic” și reflectă asupra experienței schimbărilor noastre de percepție și la nivel corporal, inter-conectând direct dansul contemporan cu alte forme de artă contemporană, pentru a crea rezultate coezive, atotcuprinzătoare. Fondat în 2005 de coregraful Chris Haring, muzicianul Andreas Berger, dansatoarea Stephanie Cumming și dramaturgul Thomas Jelinek, Liquid Loft interconectează dansul contemporan cu alte forme de artă contemporană pentru a crea o formă de artă nouă, atotcuprinzătoare.
http://www.liquidloft.at

Vezi trailer:

Top