30.05.2015 / 19:30 / WASP
dans contemporan / 40’
Coregraf: Simona Deaconescu
Dansatori: Răzvan Stoian, Denis Bolborea, Galea Bobeicu, Mira Cook / Alexandra Bălășoiu, Clement Mensah / Dragoș Istvan Roșu
Multimedia & Platforme Interactive: KOTKI Visuals
Sound design: Denis Bolborea
Fotograf: Vlad Brăteanu
Producător: Tangaj Dance
Co-producători: Asociația 4Culture și Battery Dance Company New York
*Spectacol finanțat de Life Long Burning, Administrația Fondului Cultural Național și ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, programul “București 555”, ca parte a proiectului Camera 0002_Dance to Kinect.
**Acest proiect este finanțat, în parte, prin contribuția generoasă a poporului american prin Departamentul de Stat al Statelor Unite. Conținutul cade în responsabilitatea Tangaj Dance și nu reflectă în mod necesar opiniile Departamentului de Stat al SUA sau ale Guvernului American.
Recent întoarsă de la Viena, unde a beneficiat de o bursă DanceWEB, coregrafa Simona Deaconescu își continuă seria de spectacole interdisciplinare care cercetează dezvoltarea dansului în raport cu știința. Acest spectacol s-a concretizat de-a lungul acestei veri, în urma a două rezidențe artistice, la WASP — Working Art Space & Production și în studiourile Battery Dance din New York. O feerie tehnologică interactivă care vorbește despre dorința de îmbunătățire și fragilitate, 0002_birdville este o nouă cameră virtuală, care face parte din proiectul serial lansat de Tangaj Dance în 2013, prin Camera 0001_Fabrica de vise.
Corpul nostru este o arhivă în continuă evoluție, care încă prezintă mistere legate de eficiență și perisabilite. Este, probabil, cel mai tehnologic lucru pe care îl cunoaștem. Cu fiecare pas pe care îl facem construim o parte din univers și, de fiecare dată când ne mișcăm, schimbăm lumea. Pe măsură ce începem să înțelegem aceste procese, realizăm că suntem dansați ca parte a unei organizații de activități ai cărei autori nu suntem noi. Camera 0002 este populată de dansatori hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augumentate, care trăiesc într-o lume virtuală creată și organizată independent de dorința lor.
Simona Deaconescu | BIO
Simona Deaconescu (născută în1987) este fondatorul și directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, alături de care creează spectacole, filme de dans și instalații performative. Este absolventă a Facultății de Coregrafie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică <<I.L. Caragiale >> București și a Facultății de Regie de Film și TV din cadrul Universității Media București. În anul 2014 primește bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning în cadrul ImpulsTanz Festival Vienna, avându-i ma mentori pe Chris Haring și David Wampach. A participat la numeroase traininguri în țară și în străinătate fiind interesată de tehnici de dans care implică asumarea riscurilor pe scenă, compoziție intermedia, sunet și dans. În 2013 inițiază o serie de spectacole, sub forma unor camere virtuale, care pun dansul într-o ecuație liniară cu tehnologia, operând cu muzică live pe scenă, animații generative interactive și grafică video. Primele două spectacole din această serie sunt <<0001_Fabrica de Vise>>, realizat în parteneriat cu CNDB și <<0002_Birdville>>, co-produs de 4Culture, WASP și Battery Dance Company New York. În 2013 realizează filmul de dans <<Silent Places>> alături de directorul de imagine Oleg Mutu. Lucrările realizate de Simona au fost prezentate în cadrul Romanian Dance Showcase(RO), eXplore Dance Festival #9 (RO), Linia de Producție – Fabrica de Pensule (RO), Downtown Dance Festival New York, Loikka Dance Film Festival (FN), Festivalul Filmului European (RO), International Screendance Festival (SUA), Sans Souci Festival of Dance Cinema (SUA), Ammutinamenti Film Festival (IT), Leeds International Film Festival (UK), POOL – Internationale TanzFilmPlattform (DE), FEMCINE 5 (Chile), Bestias Danzantes (Chile). Silent Places a obținut <<Honorable Mention Award>> la San Francisco Dance Film Festival (SUA) și a fost selectat în cele 10 filme promovate în turneul internațional organizat de Oklahoma Dance Film Festival (SUA).
Din 2010 organizează în mod constant cursuri de dans contemporan în București sub formă de module și workshop-uri, susținând ocazional ateliere de dans la Cluj și Budapesta. În 2015 dezvoltă în cadrul GROWASP un program de formare interdisciplinară și descoperire personală sub numele de D.I.M.A.P. (Direcții Inovatoare în Multimedia și Artă Performativă) organizând laboratoare de video dance și co-prezentând filme de dans selectate în cele mai importante festivaluri de profil din lume. Simona se implică activ în dezvoltarea dansului contemporan din România și a artelor conexe, până în anul 2013 coordonând proiecte precum ADN (Revista Online de Dans), Cartierul de Dans și ALT-Concurs Național de Coregrafie. În 2014 inițiază și coordonează alături de 4Culture și WASP proiectul Platforma X, un program de rezidențe și expoziție new media. În prezent Simona lucrează la realizarea unui nou performance, camera numărul trei din proiectul serial început în 2013 și urmează să filmeze un dance film în toamnă.
http://tangajdance.com
Reprezentații 0002_birdville:
29.04.2015 / 19:30 / WASP
6.03.2015 / 19:30 / WASP
20.03.2015 / 19:30 / WASP
7.10.2014 / 19:30 / WASP
8.10.2014 / 19:30 / WASP
7.11.2014 / 19:30 / WASP
14.11.2014 / 19:30 / WASP + Silent Places screening
Vezi trailer:
6.03.2015 / 19:30 / WASP