39c460b9-e257-4647-8d8a-c3527244c293

Super:Serios ‘aproape departe’ la WASP Working Art Space and Production 17.09 // 18:00

17.09.2020 // 18:00 – 21:30
WASP Working Art Space and Production

Intrarea este liberă, pe baza de înscriere prin completarea următorului formular: https://bit.ly/2GHVxAZ

Deci, ieși din casă, te oprești la covrigi sau te întâlnești cu un prieten, vă intersectați cu o pisică neagră sau vă prinde ploaia, ajungeți pe o terasă cu umbrele sau… Situațiile din oraș presupun de multe ori decizii care se ramifică în direcții uneori neașteptate.

Super:Serios vă invită în spațiul WASP Working Art Space and Production să explorăm împreună direcții și narațiuni adunate din oraș. Hai și tu să-l jucăm împreună!

Aproape departe (Far to Close) este un boardgame la scară umană care explorează interacțiunea urbană și modurile în care ne apropiem și ne distanțăm în contextul orașului.

Jocul se joacă în 4, așa că alege-ți cât mai repede intervalul în care vrei să vii. Adu-ți prietenii! Poți face asta ușor completând următorul formular https://bit.ly/2GHVxAZ

super:serios este un studio de design ce dezvoltă proiecte interdisciplinare pornind și urmărind experiențe de joacă în strânsă relație cu contextul urban. Pornit ca un dialog între un designer de jucării și un un arhitect urbanist, super:serios îmbină în proiectele lor tangibilul cu digitalul pentru a cerceta unde pot duce circumtanțele de joc în explorarea contextelor reale.

Membrii echipei sunt Maria Mandea, Teodora Ungureanu și Sebastian Comănescu. Conceptul jocului a pornit de la discuții super serioase alături de Diana Michiu și Raisa Parpală.

În timpul vizitei se vor respecta normele sanitare și regulile de distanțare socială. Masca este obligatorie pe toată durata evenimentului. Tuturor participanților li se va lua temperatura la intrare, și nu va fi permis accesul persoanelor cu simptome de răceală respiratorie. În cadrul spațiului va fi permis un număr maxim de 25 persoane, cu respectarea distanțării sociale.

Aproape departe (Far to Close) a fost dezvoltat în cadrul proiectului LIFE LONG BURNING 2020, la WASP Working Art Space and Production.

Producător: Asociația 4Culture
Co-Producător: WASP Studios

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe este un proiect multianual co-finantat de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

Performance Situation Room – spațiul în care noile tehnologii media se întâlnesc cu artele performative


Performance-situation-room_COVER_HQ
Asociația 4Culture a lansat pe website-ul www.4culture.ro instalația performativă digitală realizată în cadrul proiectului Performance Situation Room, co-finanțat de Ministerul Culturii prin programul Acces Online și susținut de Life Long Burning, co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Europa Creativă.
Performance Situation Room este un spațiu de gândire ce permite performerilor, jucătorilor și publicului să își testeze / aplice abilitățile în mod spontan prin conceperea unor noi formate și scenarii într-un spațiu virtual de joc și experiment.
Când din rutina noastră dispar pe rând spațiul social comun, spațiul profesional public, spațiul cultural viu, reunindu-se într-un spațiu privat unic, ce se întâmplă cu percepția noastră asupra timpului și mediului înconjurător?
Conceptul propus imaginează o nouă posibilă rutină zilnică în care sunt chestionate diferite niveluri ale realității și imaginii în relație cu timpul. La convergența dintre artă și tehnologie, spațiul performativ își dezvoltă noi dimensiuni virtuale accesibile publicului larg prin intermediul unei aplicații web interactive. Performerii și publicul acestora împart același spațiu virtual, explorând noi versiuni de existență temporală.
Această nouă perspectivă vizuală a spațiului digital – ca mediu principal de manifestare artistică în perioada pandemică pe care o traversăm, oferă noi moduri de exprimare și lectură a temelor și abordărilor artistice, iar mai presus de toate, ocazia unor colaborări exploratoare comune.
(Andreea Căpitănescu, curator)
Credite
Andreea Căpitănescu – curator
Flavia Giurgiu – performer
Ilinca Hărnuț – performer
Geta Corca – performer
Diana Spiridon – performer
Vlad Benescu – performer
Alexandru Mihai – video artist
Diana Păun – visual artist
Ciprian Făcăeru/ Augmented Space Studios - scenografie virtuală
Florin Dumitru/ Augmented Space Studios - creative programmer
Dan Făcăeru/ Augmented Space Studios - technical artist
Andrei Raicu – compoziție muzicală & sound design
Andrei Păun – artist 3D
Dragomir Cristian  – artist animație 3D
Chereches Dragos - tehnician MoCap
 
Vă invităm să accesați aplicația Performance Situation Room de pe laptop/PC la adresa www.4culture.ro/performance-situation-room
***
Producător: Asociația 4Culture      Co-producție: WASP Studios
Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii prin programul Acces Online și Life Long Burning (LLB) – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.
Parteneri: Augmented Space Agency, Retscan, Retina Film Production
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Arta, Zeppelin, Feeder, IQads, România Pozitivă, Designist
 
foto Zoom in_out

Zoom In/Out. Immaterial performance

Proiect în desfășurare

Dezvoltat de Asociația 4Culture în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România – filiala București, Institutul Național al Patrimoniului, rețeaua europeană Life Long Burning și Anuala de Arhitectură București 2020,  proiectul “Zoom In/Out-Immaterial performance” invită artiști contemporani într-un demers de cercetare vizuală a temei locuirii și efectele pe care privarea contactului direct cu spațiul exterior – piața, biroul, natura, le au asupra percepției timpului și a corpului.

Într-o perioadă în care rutina unui program care să păstreze relația timp-spațiu în parametrii cu care eram obișnuiți, oferind repere exacte, se dilată, făcând astfel loc unei zone gri de percepție, proiectul propune un demers artistic de introspecție a poziționării noastre în societate, a rolurilor pe care le jucăm, a unui absurd al locuirii atunci când spațiul devine singular.

Împreună cu un grup de artiști vizuali și performeri, acestea și alte întrebări vor fi transpuse în practici care au ca scop modificarea sau chiar schimbarea a ceea ce determină ecologia corpului și a experienței locuirii, într-o serie de lucrări ce transmit un mesaj de speranță, că lucrurile pot fi și altfel.” (Andreea Căpitănescu, curator)

Participanții invitați în proiect sunt activi în domeniul artelor performative, cinematografiei și artelor vizuale: Ilinca Hărnuț, Diana Spiridon, Flavia Giurgiu, Geta Corca, Vlad Benescu, Alexandru Mihai, Emil Ivănescu, Diana Păun.

Spațiile în care performerii vor acționa sunt realizări contemporane ale arhitecților bucureșteni, lucrări premiate de jurii internaționale în cadrul Anualei de Arhitectură București.

Producător: Asociația 4Culture

Co-Producător: WASP Studios

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Susținut de Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, proiect multianual co-finanțat de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Ordinul Arhitecților din România – filiala București, Institutul Național al Patrimoniului, Anuala de Arhitectură București 2020

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

Ergonomica-9

Art and Landscape Narratives – apel proiecte artistice

Asociația 4Culture lansează apelul de propuneri de proiecte artistice din cadrul programului multianual Art and Landscape Narratives, în cadrul căruia se va realiza și prezenta o creație nouă – instalație eco-media performing arts, curatoriată de artista Marilena Preda Sânc.

Apelul este deschis artiștilor care activează transdisciplinar în artele vizuale contemporane, folosind mediile video-art, performance, sound-art, instalație multimedia. Asociația 4Culture va selecta 5 artiști din România, ce vor dezvolta creații noi ce abordează relația dintre artă și ecologie. Lucrările vor fi ulterior expuse în cadrul unei instalații ce va fi prezentată la WASP Working Art Space and Production în 2021.

Condiții de participare:

  • CV/biografie artistică
  • Portofoliu lucrări (link-uri video, foto)
  • Statement artistic și concept (maxim 2 pagini), transmise prin email / wetransfer, la adresa: coordination@4culture.ro.

Deadline aplicații: 25 septembrie 2020

Artele vizuale actuale din România, practicile curatoriale, teoria artei și creația artistică se dezvoltă din ce în ce mai mult spre subiecte axate pe eco-democrație și pe existența umană în zilele noastre. Marilena Preda Sânc, cu o cunoaștere profundă a scenei de artă vizuală locală și mondială, va coordona o expoziție axată pe cercetarea conceptuală a contextelor sociale și politice, a problemelor de gen, a ecologiei și a istoriilor locale / globale, analizând efectele globalizării în era digitală și prezentarea, în perspective antropologice și geopolitice, a istoriilor unei omeniri care își redefinește identitatea spre o atitudine mai responsabilă.

“Practicile Eco Art reprezintă un teritoriu transdisciplinar, interstițial, hibrid și multimedial în arta contemporană. Artele vizuale și artele spectacolului se poziționează frecvent în sfera dialogului social, politic, educațional din perspectiva unei umanități opacizate de un consumism exacerbat. Natura și natura umană au avut de suferit. Eco Art aduce în atenție natura și pericolele generate de poluare dintr-o dublă perspectivă estetică și militantă. Esențial este să înțelegem Eco Arta ca un mod curat și etic de a gândi și reflecta lumea contemporană.” (Marilena Preda Sanc)

Producție: Asociația 4Culture

Program multianual co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

Credit foto: Claudiu Cobilanschi, proiect ERGONOMICA (Asociația 4Culture, 2017)

afis aproape departe-lat

Open Lab Super:Serios ‘far to close’ / ‘aproape departe’

Deci, ieși din casă, te oprești la covrigi sau te întâlnești cu un prieten, vă intersectați cu o pisică neagră sau vă prinde ploaia, ajungeți pe o terasă cu umbrele sau … Situațiile din oraș presupun de multe ori decizii care se ramifică în direcții uneori neașteptate. super:serios vă invită în spațiul WASP Working Art Space and Production să explorăm împreună direcții și narațiuni adunate din oraș.

Aproape departe (Far to Close) este un boardgame la scară umană care explorează interacțiunea urbană și modurile în care ne apropiem și ne distanțăm în contextul orașului.

În zilele de 28, 29 și 30 august 2020 testăm prima variantă a jocului. Hai și tu să-l jucăm împreună!

Jocul se joacă în 4 așa că alege-ți cât mai repede ziua și ora la care vrei să vii. Adu-ți prietenii! Poți face asta ușor completând următorul formular https://rb.gy/3bkpsi

În timpul vizitei, toate măsurile de siguranță vor fi puse la dispoziție în conformitate cu liniile directoare de prevenire COVID 19. Masca este obligatorie!

WASP Working Art Space and Production

Open lab-ul face parte din rezidența super:studio în cadrul proiectului cultural Life Long Burning 2020.

Producător: Asociația 4Culture
Co-Producător: WASP Studios
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe este un proiect multianual co-finantat de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

Screen Shot 2020-08-18 at 18.26.25

Rezidenta LLB 2020: Augmented Space Agency – Transsystemic Signals

Transsystemic Signals urmărește aspecte ale mediului natural și ale naturii umane prin interconectarea lor transmediată de semnale electromagnetice emise de vegetația spontană a orașului și propagate către vastul teritoriu al mediilor digitale.

Transsystemic Signals este o instalație artistică interactivă AR (realitatea augmentată) care documentează vegetația spontană regăsite în ruinele arhitecturale ale orașului, prin intermediul unei metodologi inovativ creative de documentare ce utilizează tehnologiile precum biofeedback și fotogrammetrie.

Ciprian Făcăeru – Concept/Virtual Set Design

Andrei Raicu – Sound Design

Florin Dumitru – Software Design

Technological expertise – Dan Făcăeru, Sabin Șerban, Andrei Mușetescu

Augmented Space Agency sunt exploratorii ai frontierelor aflate la convergența dintre spațiul fizic și cel virtual, designerii viitoarelor experiențe augmentate digital, arhitecți ai spațiilor virtual-imersive și dezvoltatori de soluții tehnologice inovativ creative.

Activitatea lor gravitează în jurul artelor și tehnologiilor new media XR (AR, VR, MR) capabile să susțină o game diversă de soluții media, experiențe imersive, interactive și augmentate digital. Misiunea lor este de a explora continuumul real-virtual în căutarea inovației tehnologice și a noilor formate media ce pot contribui la dezvoltarea unor noi forme experiențiale de comunicare și vizualizare.

Rezultatele rezidențelor LLB2020 vor fi prezentate începând cu luna august 2020 și vor fi anunțate public pe site-urile www.waspmagazine.com și www.4culture.ro, precum și pe paginile facebook 4Culture și WASPMagazine.

Life Long Burning (LLB) – Towards a Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe este un proiect european multi- anual de cooperare ce reunește 11 co-organizatori:  Asociația 4Culture (RO), danceWEB (AT), ICI-Center Chorégraphique National De Montpellier (FR), Brain Store Project (BG), NDA Slovenia (SI), Stuk (BE), Tala Dance Center (HR), Uferstudios (DE), Veem House for Performance (NL), Workshop Foundation (HU), MDT Stockholm (SE) și 65 de parteneri asociați din Europa.

Activitățile din cadrul Life Long Burning vizează profesionalizarea și susținerea artiștilor din domeniul dansului contemporan (performeri, coregrafi, profesori, administratori, jurnaliști etc), dar și a publicului larg și artiștilor din domenii conexe dansului contemporan și performance-ului.

Activitățile 4Culture în cadrul Life Long Burning 2020 susțin producția și prezentarea de noi proiecte multidisciplinare adresat artiștilor români și sunt co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Europa Creativă pentru perioada 2018 – 2022, dezvoltându-se ca o continuare sustenabilă a proiectului anterior LLB, ce a fost finanțat și în perioada 2013-2018 de Uniunea Europeana – Programul Cultura.

Producător: Asociația 4Culture

Co-Producător: WASP Studios

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe este un proiect multianual co-finantat de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

DSC05997

Hardrive – Deep inside, un nou proiect cu Judith State

HARDRIVE – DEEP INSIDE
Proiect în desfășurare
Asociația 4Culture anunță lansarea proiectului Hardrive – Deep Inside, ce va cuprinde  o nouă colaborare cu Judith State, nominalizată de 4Culture ca artist Creative Crossroads, în cadrul rețelei Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe. 
 
În cadrul LLB, Judith va beneficia de suportul retelei europene pentru cercetare artistica si dezvoltarea unei noi creatii coregrafice.
O primă etapă de prezentare publică va avea loc în luna septembrie 2020, la București.
 
Dansatoare și coregrafă cu pregătire de bază în dansul clasic și licența în limbi străine, Judith este într-un continuu proces de schimbare și asimilare, experimentând cu diverse forme ale artei contemporane, de la teatru, film, muzică și dans.
În cercetarea ei curentă, care îi implică și pe muzicianul Radu Dumitriu si performerul István Téglás, Judith State este preocupată de procesele de amintire și călătorie înapoi în timp, până la cele mai personale straturi ale copilăriei și rădăcinile ei pe jumătate maghiare, chestionând subiecte precum felul în care mixtul intercultural setează perspectivele unei personalități ‚indecise’ sau ‘cât de mult depindem de experiențele noastre timpurii, de felul în care le interpretăm și ne modelează?’,  printr-o abordare autobiografică ce combină mișcarea, cu textul vorbit, interpretarea vocală și muzica live electronică.
În noua sa creație, artista este interesată de noi moduri de organizare coregrafică a mișcării cotidiene și de transformarea sunetelor obișnuite ale corpului în muzică, cu focus pe umanitatea vieții cotidiene în mișcare.
Producție: Asociația 4CULTURE
Co-Producător: WASP STUDIOS
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, cu sprijinul Programului Europa Creativă al Uniunii Europene.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă
Credit foto @Iustin Andrei Surpanelu
Practising solo collective 01

Practising solo collective / 2020

Proiect în desfășurare (iulie-octombrie 2020)

WASP Working Art Space and Production

Găsindu-și inspirația în referințe – imagini și filme iconice din istoria artei, istoria dansului și performance-ului contemporan, proiectul „Practising solo collective” dezvoltă poeme în imagini, chestionează relația cu timpul, diferite niveluri ale realității și imaginii.

Printr-o deconstrucție cinematografică, proiectul supraexpune teme legate de identitate și experiment feminist, atât în spațiul domestic, cât și în natură. Referințele vizuale includ artiste reprezentative pentru istoria feminismului, oferind perspectiva istorică unei diversități și evolutii de expresie prin dans, performance, fotografie si video-art.

Andreea Căpitănescu, director artistic WASP Studios, alături de artista vizuală Aurora Király, oferă suport teoretic și dramaturgic în perioada de cercetare și producție a proiectului, prin întâlniri online, lucru în studio-urile WASP Working Art Space and Production, analize și discuții despre tematici si direcții feministe în arta contemporană performativă. Rezultatele proiectului vor consta în lucrări solo realizate de Flavia Giurgiu, Geta Corca, Diana Spiridon, Ilinca Hărnuț, Aurora Király, prezentate public în lunile septembrie și octombrie, la WASP.

Producție: WASP Studios

Co-producător: Asociația 4Culture

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

Top