POOL 14 – INTERNATIONALE TanzFilmPlattform BERLIN @ WASP

Pool 14 WASP

WASP – Working Art Space and Production continuă seria de proiecții speciale cu cele mai apreciate filme de dans din lume, co-prezentate de festivaluri de profil din Europa și SUA. Filmele sunt prezentate în cadrul inițiativei D.I.M.A.P. (Direcții Inovatoare în Multimedia și Artă Performativă), ca parte a programului de formare profesională GROWASP. D.I.M.A.P este un program coordonat de coregraful și directorul artistic Simona Deaconescu.

Duminică 26 Aprilie, ora 19:00, are loc ce de-a treia proiecție de filme, co-prezentată de POOL 14 – INTERNATIONALE TanzFilmPlattform BERLIN.

LONGING TO FLY / LONGING TO FALL | Erika Janunger | Suedia, 2014 | 00:14:00

Doi oameni care locuiesc într-o lume în care puteri ascunse afectează mișcările și evenimentele pe căi neașteptate. O piesă de artă realizată în colaborare, care combină dansul, filmul, design-ul și muzica. Mobila a fost realizată special pentru acest film de Färg & Blanche.

YOUNG ANGRY MEN | John Wannehag | UK , 2014 | 00:06:22

Young-Angry-Men2

Când suntem pierduți, căutăm adevărul, ne întoarcem la știință, la Dumnezeu și la locurile cu care ne împărțim singurătatea. Când eram mai tânăr, eram nervos și pierdut. Eram un tânăr nervos care trăia fără scop.

DUET | Jacqueline Kooter | Netherands, 2013 | 00:02:33

Dragoste îndărătnică…joc sau luptă?

WHERE DO YOU WANT TO GO? | Alessandro Inglima | Coreea de Sud, UK, Italia, 2014 | 00:11:25

where do you want to go


“Where Do You Want to Go?” explorează sentimentele oamenilor în mediul lor. Cei patru dansatori au modalități diferite de a observa și înțelege orașul (Seoul). Camera transmite punctul lor de vedere către public. Proiectul a luat naștere din coregrafii site-specific și performance-uri de improvizație stradală în Seoul.

REPLACED VISION | Harumi Terayama | Suedia, 2013 | 00:07:24

Replaced-Vision_500px

Ce este vederea? Poate corpul să preia funcția vederii și viziunii? Insipirați de un episod din Radiolab, doi dansatori explorează văzul prin piele, gânduri și senzații.

THE THING WITH FEATHERS | Rain Kencana, Jalaludin Trautmann, Miguel Angelo Pate | Germania 2014, 00:04:00

cei norocoși nu mor niciodată cei norocoși
învață să zboare
liniștea e sunet
și bule care explodează la suprafața liniștii noi am fost tigrii întâmplării
în nervurile tărâmului norocos
tigrii aurii
drumurile călăreților
dansatorii apusului
și amuleta norocoasă

învârtim această lume
tigrii întâmplării nu lasă niciodată urme deci nu se vor răni unul pe altul intenția mea este nisipul

nisipul trecutului nostru

nisipul viitorului nostru
doar tu
tu faci diferența făcută din textura secretă înălțându-te sus și tot mai sus
țesătură în vânt
speranța este creatura cu pene
cei norocoși
rezistă
cei norocoși învață să zboare
aici ești din nou pasărea păsărilor
așa atingere
speranța este creatura cu pene

SMOKE-CLAD WARRIOR | Mads Dinesen, Mali Lazell, Adrian Künzel | Germania, 2014 | 00:02:53

SMOKE CLAD WARRIOR Mads Dinesen SS 2014

““Alege-ți bătăliile. Luptă Lupta.”
Călătoria unui războinic. Un scurt Fashionfilm pentru colecția A/W 2014 “Smoke-clad Warrior” de Mads Dinesen. De-a lungul istoriei umanității și peste tot pe pământ, indivizi, mișcări și grupuri de oameni și-au exprimat idealurile și principile prin proteste, marșuri și demonstrații.Recent am fost martori ai Arab Spring și ai rezistenței împotriva persecuției indivizilor și organizațiilor LGBT în Rusia. Conflicte apar între guverne și oameni, între diferite grupuri de interes sau între un individ și o societate. Energia eliberată în conflicte ca acestea a servit ca principală sursă de inspirație pentru colecția AW2014 “Smoke-Clad Warrior” de MADS DINESEN. Cum sunt protestele, rezistența și idealurile exprimate prin intermediul hainelor, nu doar din punctul de vedere al individului ci și din punct de vedere social și cultural? Ne conformăm stilul cu un anumit mod de viață sau cu un sens al idealismului? Sau ne exprimăm prin slogane pe tricouri și insigne? Colecția este un tribut către toți pionerii istorici și contemporani care își riscă onoarea, libertatea și ocazional viața pentru a schimba lumea în bine. Schimbările, pe care noi acum le percepem ca fiind naturale sau normale, au apărut adesea doar ca urmare a unor lupte lungi și eroice. Pentru a lupta pentru schimbare politică și socială, trebuie să mergem într-o călătorie introspectivă pentru a fi convinși de lupta idealistă care urmează. Doar prin determinarea cu acuratețe a convingerilor noastre devine posibil să cucerim orice nedreptate întâlnită. Dar unde își întâlnește un individ propriile limite? Această modalitate emoțională, aproape spirituală de a construi o viziune a lumii este comparabilă cu o călătorie interioară unde fiecare devine propriul lider spiritual. Ne transformăm în șamani, preoți, sau oameni sfinți, care prin cunoștințe și experiență încearcă să modeleze lumea după idealurile personale; acesta este tema principală a aceste colecții etnic mistică, dar totuși tinerește provocativă.

(scurta pauza)
______________________________________________________________________________________________________

GLOVE STORY | Oren Shkedy | Israel, 2013 | 00:38:10

Glove Story explorează noțiunea de spațiu personal și mult prea des întâlnita invazie a lui. Pune întrebarea: care sunt repercusiunile pshihologice, fizice și sociale ale abordării limitelor doar ca sugestii? Această întrebare răsună mult mai puternic în climatul politic local al regiunii și vremurilor noastre. Filmul urmărește patru personaje într-o serie de locații hiper-realiste și arhitecturale în care, ca în ”No Exit” al lui Satre, fiecare este raiul sau iadul celuilalt.

Curator: Sarah Möller.

Intrarea este liberă. Participanții la programul GROWASP au prioritate.

Evenimentul face parte din programul de formare profesionala in artele performative contemporane – GROWASP si este organizat de catre Asociatia 4 Culture si WASP – Working Art Space and Production in cadrul Performance Situation Room, activitate din cadrul proiectului Life Long Burning. Cu sprijinul: Programul Cultura al Uniunii Europene.

Proiecția este co-prezentată de POOL cu sprijinul DOCK 11. Filmarea și fotografiatul sunt strict interzise în sala de proiecție.
logo 14

logo_dock11eden

Top