GROWASP | ATELIER CONTEMPORARY FUSION | Judith State

Cover Judith

WASP — Working Art Space and Production găzduiește un nou atelier Contemporary Fusion susținut de coregrafa și dansatoarea Judith State.

PROGRAM:

7,9,10,14,16,17 decembrie, 19:30 – 21:00

Preț: 300 lei / 200 lei studenți & elevi
Înscrieri: contact@waspmagazine.com

Atelierul condus de Judith State se adresează tuturor celor pasionați să exploreze dansul contemporan și formele sale adiacente.

Lucrând de-a lungul timpului la WASP cu oameni care au pornit dintr-un punct 0 întâlnirea cu dansul contemporan și observând la aceștia o capacitate de adaptare și o evoluție remarcabilă, am hotărât să continui seria de ateliere printr-un nou modul în care materialul să fie structurat progresiv, abordat mai intens, și care să aibă ca finalitate o prezentare publică. Participarea la prezentarea finală va fi optională, cursanții fiind însă încurajați să experimenteze ceea ce ar putea deveni prima întâlnire cu publicul. – Judith State

Cursul va include exerciții tehnice, improvizație, libertate de exprimare, joc, relaxare și respirație, combinând elemente de dans contemporan cu influențe de jazz, hip-hop și muzicalitate, care să îl aducă pe dansator în fața propriei persoane, liber, dezbrăcat de gânduri și pregătit să își exprime sentimentele prin mișcare.

Judith State | BIO

Dansatoare profesionistă și coregraf emergent, cu o pregătire de bază în dansul clasic și licență în limbi străine, Judith este într-un continuu proces de schimbare și asimilare, încercând să experimenteze și să combine cât mai multe stiluri de dans, urmând cursuri de pregătire în țară dar și în afara ei.

A călătorit la New York unde a studiat 4 luni la Broadway Dance Center în cadrul programului internațional de pregătire ISVP, la Londra, Goteborg, în Germania și în Italia, având ocazia să abordeze și să aprofundeze stilurile hip-hop, street jazz, funk sau lyrical contemporary cu coregrafi precum Brice Mousset, Massimo Gerardi, German Jauregui, Inaki Azpillaga, Laura Aris, Francesca Harper, Dana Foglia, Billy Bell, Chris Hale, Derek Mitchell, Luam, Candace Brown, Jared Grimes, Chris Judd, Neil Schwartz sau Jared Jenkins. În 2014 a fost bursier danceWEB, în cadrul ImPulsTanz Vienna International Dance Festival, printr-un Wild Card oferit de Asociația 4Culture.

În țară a dansat în spectacole ale Teatrului Național București și ale Teatrului de Operetă “Ion Dacian”. În prezent colaborează cu Teatrul Odeon în spectacole de musical, dans contemporan și teatru. Colaborează constant cu Răzvan Mazilu ca interpret și asistent de coregrafie.

Este inițiatoare a DaDans Project și Flashmob România, a co-coregrafiat primul sezon al emisiunii televizate X Factor, iar în 2014 acesta a realizat prima co-producție româno-germană împreună cu subsTANZ – companie condusă de Massimo Gerardi. La invitația Asociatiei 4 Culture, în cadrul Platformei de Dans Contemporan și Performance 2013, a susținut ateliere de dans contemporan cu elevii liceelor de coregrafie din Bacău și Cluj. Din anul 2013 predă constant cursuri de dans contemporan pentru începători și dansatori profesioniști la WASP – Working Art Space and Production.

Mai multe informații despre Judith State și proiectele ei:www.judithstate.com

Atelierul face parte din GROWASP, un program de formare profesională în domeniul Artelor Performative Contemporane lansat de WASP în această primăvară.

GROWASP - Ground for Research and Education cuprinde workshop-uri, invitați speciali, prezentări periodice, sesiuni de feedback, oportunități de formare în străinătate, rezidențe artistice și acces la producții naționale și internaționale, într-un format special ce își propune să traseze noi perspective tinerilor artiști cu sau fără studii de specialitate, în dorința de a-i introduce în contextul internațional al performance-ului contemporan, oferindu-le sesiuni de pregătire în domenii care nu sunt accesibile în sistemul de educație instituțional.

GROWASP 2015 curpinde laboratoare de dance film, real time composition, noțiuni de interdisciplinaritate, compoziție muzicală experimentală, dans contemporan cu influențe jazz și hip-hop, cursuri de mișcare care mizează pe o învățare organică – Feldenkrais, Klein Technique, Contact Improvisation și Ashtanga Yoga.

Participanții în cadrul GROWASP – Ground for Research and Orientation vor beneficia, pe durata desfășurării atelierelor la care se înscriu, de WASPer PASS, ce include:

- access la spectacolele prezentate la WASP, în baza rezervărilor și în limita locurilor disponibile | detalii despre programul WASP
- acces la mediateca WASP (arhivă video, publicații, cărți și reviste de dans și artă contemporană)
- acces la Media Lab, dotat cu aparatură de înregistrare audio și video, calculator și soft pentru editare video (pentru participanții înscriși la D.I.M.A.P).

Atelier derulat în cadrul GROWASP 2015, organizat de WASP Studios, în parteneriat cu 4Culture.

Top