Atelier intensiv de improvizatie | GROWASP cu Ana-Maria Lucaciu

ana maria lucaciu

În perioada 22 – 27 mai Ana-Maria Lucaciu vine la WASP – Working Art Space and Production să împărtășească profesioniștilor și amatorilor de dans contemporan din București vasta sa experiență ca dansator și performer. Absolventă a Empire State College și a Școlii Naționale de Balet din Canada, Ana-Maria Lucaciu a plecat din țară de la 12 ani cu o bursă de studiu și a colaborat de-a lungul timpului cu cele mai mari companii din Europa și Statele Unite.

Cursul propune un format de improvizație ghidată prin care participanții sunt încurajați să își exploreze posibilitățile corporale personale. Fără a recurge la metoda clasică de educație prin imitare a formei, Ana-Maria propune ca metodă de învățare folosirea imaginilor și senzațiilor. Traseul individual al fiecărui cursant se hrănește astfel din experiența sa personală, are în vedere limitele sale fizice și urmărește o depășire a lor, o lăsare în urmă a tiparelor uzuale de mișcare și o descoperire a unor noi modalități de existență corporală. Experiența nu se limitează la mișcare, ci se hrănește din totalitatea emoțiilor și memoriilor individuale, se transformă cu fiecare moment și se întipărește în corpul fiecăruia, devenind o veritabilă sursă de cunoaștere, dezvoltare și învățare.

Cursul este deschis deopotrivă profesioniștilor și amatorilor de dans contemporan.

Program:

Vineri, 22 mai | 19:30 – 21:00
Sâmbătă, 23 mai | 17:00 – 18:30
Luni, 25 mai | 19:30 – 21:00
Marți, 26 mai | 19:30 – 21:00
Miercuri, 27 mai | 19:30 – 21:00

Înscriere: contact@waspmagazine.com cu subiectul: Inscriere Atelier Ana – Maria Lucaciu.

Taxa de participare: 250 RON / 200 RON (studenți)

Pentru validarea înscrierii este necesară achitarea integrală a taxei până la data de 21 mai. Plata se poate face cash, la sediul WASP, sau prin transfer bancar. Detalii la contact@waspmagazine.com.

Ana – Maria Lucaciu | BIO

Ana-Maria Lucaciu s-a născut în București, România. După absolvirea Școlii Naționale de Balet din Canada s-a alăturat Baletului Național din Canada și a a dansat cu Royal Danish Ballet, Augsburg Ballet / Germania, Contemporary Portuguese Dance Company / Lisabona. Cea mai recentă colaborare a ei este cu Cedar Lake Contemporary Ballet din New York unde a dansat timp de 7 ani. Ana-Maria a lucrat ca performer cu Ohad Naharin, Crystal Pite, Hofesh Shechter, Jiří Kylián, Alexander Ekman, Jo Stromgren, Sidi Larbi Cherkaoui, George Balanchine și mulți alții. În vara anului 2013, a coordonat repetițiile companiei lui Andrea Miller, Gallim Dance Company. Ana-Maria l-a asistat pe Alexander Ekman în noua lui producție, ”A Swan Lake”, la Norwegian Opera Ballet în Oslo, care a avut premiera în Aprilie 2014. Continuă să prezinte piesele lui Ekman în întreaga lume, să predea, să colaboreze și să performeze frecvent cu artiști și companii din Statele Unite și Europa. A obținut o diplomă în artele fine (BFA) de la Empire State College.

Atelierul face parte din GROWASP, un program de formare profesională în domeniul Artelor Performative Contemporane lansat de WASP în această primăvară. Detalii despre GROWASP: http://waspmagazine.com/category/growasp/

Top