AUDIȚIE PENTRU SPECTACOL ȘI FILM DE DANS

cover 2

Coregraful Simona Deaconescu va lucra în vara aceasta la două producții marca Tangaj Dance, co-produse de Asociația 4 Culture, WASP-Working Art Space and Production, 4 Proof Film și Tapioca Film. “Camera 0003_Linii de fugă” este continuarea seriei de camere virtuale, inițiată de coregraf alături de un colectiv de artiști vizuali și compozitori, precedată de spectacolele “0001 | Fabrica de Vise” și “0002 | Birdville” și de scurtmetrajul “Silent Places”. Simona caută șase performeri care să se alăture echipei Tangaj Dance. Vor fi selectați doi performeri pentru realizarea unui spectacol și patru performeri pentru realizarea unui film de dans în perioada 20 iulie – 30 octombrie.

Spectacolul va avea premiera în eXplore dance festival #10. Performerii trebuie să fie disponibili pentru programarea de spectacole ulterioare premierei până în iunie 2016 și să fie dispuși să lucreze în afara țării în perioada realizării spectacolului, dacă organizatorii hotărăsc acest lucru.

Scurtmetrajul de dans va fi filmat în perioada septembrie – octombrie 2015. Repetițiile vor începe din luna august și se vor derula până la programarea filmărilor, în funcție de disponibilitățile echipei.

Colectivul Tangaj Dance caută performeri cu o corporalitate interesantă, personalitate artistică puternică, dispuși să-și asume riscuri pe scenă sau pe platoul de filmare. Simona lucrează cu mișcare dusă la extrem, hibridizare stilistică, limbaj non-dialectic și mașinal, abstractizare și recontextualizare. Lucrările realizate de coregraf au un caracter puternic interdisciplinar bazându-se pe asociere și disociere de sens prin folosirea sunetului, textului și mai ales a artei video. Sunt invitați la audiție dansatori, actori și practicanți ai artei performative contemporane. Simona este în căutare de performeri care pot aduce un aer proaspăt în industria creativă printr-un stil personal inedit, fiind interesată de folosirea influențelor din dansul urban (de stradă), a artelor marțiale, tehnicilor experimentale de dans bazate pe principii senzoriale și terapeutice. Pe de altă parte se caută integrarea în echipă a performerilor cu o motricitate specială sau o tehnică solidă în dansul contemporan, dornici să descopere un limbaj dezarticulat.

Audiția are loc în datele de 15 și 16 iulie 2015 între orele 10:00 și 14:00 la WASP-Working Art Space and Production. Audiția este organizată sub forma unui workshop coordonat de coregraful Simona Deaconescu, alături de performerii Denis Bolborea și Alexandra Bălășoiu. Pentru a te înscrie la audiție trimite un CV sau un bio narativ la adresa contact@waspmagazine.com, cu cc la tangajdance@gmail.com, în care te rugăm să incluzi:

  • experiența anterioară (studii, cursuri la care ai participat, spectacole sau evenimente în care ai performat, artiști alături de care ai lucrat)
  • linkuri cu tine performând (dacă există)
  • o fotografie.

Deadline pentru primirea aplicațiilor: 12 iulie 2015
Performerii selectați pentru participarea la audiție vor fi anunțați în data de 14 iulie 2015.
Performerii selectați în urma audiției pentru spectacolul de dans trebuie să fie disponibili pentru repetiții începând cu data de 20 iulie 2015.

Onorariul va fi discutat ulterior audiției. Pentru activitățile din afara Bucureștiului cheltuielile de deplasare, masă și cazare în țară și/sau străinătate vor fi asigurate de producător.

SIMONA DEACONESCU | BIO

Simona Deaconescu (născută în 1987) este fondatorul și directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, alături de care creează spectacole, filme de dans și instalații performative. Este absolventă a Facultății de Coregrafie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale” București și a Facultății de Regie de Film și TV din cadrul Universității Media București. În anul 2014 primește bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning în cadrul ImpulsTanz Festival Vienna, avându-i ma mentori pe Chris Haring și David Wampach. A participat la numeroase traininguri în țară și în străinătate fiind interesată de tehnici de dans care implică asumarea riscurilor pe scenă, compoziție intermedia, sunet și dans. În 2013 inițiază o serie de spectacole, sub forma unor camere virtuale, care pun dansul într-o ecuație liniară cu tehnologia, operând cu muzică live pe scenă, animații generative interactive și grafică video. Primele două spectacole din această serie sunt  ”0001_Fabrica de Vise”, realizat în parteneriat cu CNDB și “0002_Birdville”, co-produs de 4Culture, WASP și Battery Dance Company New York. În 2013 realizează filmul de dans “Silent Places” alături de directorul de imagine Oleg Mutu. Lucrările realizate de Simona au fost prezentate în cadrul Romanian Dance Showcase(RO), eXplore Dance Festival #9 (RO), Linia de Producție – Fabrica de Pensule (RO), Downtown Dance Festival New York, Loikka Dance Film Festival (FN), Festivalul Filmului European (RO), International Screendance Festival (SUA), Sans Souci Festival of Dance Cinema (SUA), Ammutinamenti Film Festival (IT), Leeds International Film Festival (UK), POOL – Internationale TanzFilmPlattform (DE), FEMCINE 5 (Chile), Bestias Danzantes (Chile). Silent Places a obținut “Honorable Mention Award” la San Francisco Dance Film Festival (SUA) și a fost selectat în cele 10 filme promovate în turneul internațional organizat de Oklahoma Dance Film Festival (SUA).

Din 2010 organizează în mod constant cursuri de dans contemporan în București sub formă de module și workshop-uri, susținând ocazional ateliere de dans la Cluj și Budapesta. În 2015 dezvoltă în cadrul GROWASP un program de formare interdisciplinară și descoperire personală sub numele de D.I.M.A.P. (Direcții Inovatoare în Multimedia și Artă Performativă) organizând laboratoare de video dance și co-prezentând filme de dans selectate în cele mai importante festivaluri de profil din lume. Simona se implică activ în dezvoltarea dansului contemporan din România și a artelor conexe, până în anul 2013 coordonând proiecte precum ADN (Revista Online de Dans), Cartierul de Dans și ALT-Concurs Național de Coregrafie. În 2014 inițiază și coordonează alături de 4Culture și WASP proiectul Platforma X, un program de rezidențe și expoziție new media.

Mai multe informații despre proiectele anterioare pe: www.tangajdance.com

Camera 0003 | Linii de Fugă” este un proiect produs de Asociația Tangaj Dance și co-produs de Asociația 4Culture, WASP – Working Art Space and Production, Life Long Burning, 4 Proof Film și Tapioca Film. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Top