BODY OF GRACE | Valentina de Piante (RO/IT)

foto BodyOfGrace_traces

22 & 23.10.2015 | 19:30 | WASP – WORKING ART SPACE AND PRODUCTION

Durata: 130`

Coregrafia: Valentina De Piante Niculae

Performeri și cercetarea despre memoria corpului: Valentina De Piante Niculae, Valentina Dal Mas

Înregistrările din memorie scrise: Brailleway

Înregistrările din memorie sonore: Christian Marchi

Pian: Silvia Ioana Niculae

Producție: Asociatia 4Culture, WASP- Working Art Space and Production, Jardin d’Europe

Cu sprijinul: Istituto di Cultura “Vito Grasso”din Bucuresti , C32- Forte Marghera, Avenal ASD- Cervignano del Friuli

Spectacolul se compune din două momente care traversează două spații diferite: 1 oră de spectacol, 15 minute de pauză și 20 de minute de film documentar.

Proiectul se naște din traseul unei cercetări ce iese din granițele corpului, imaginii și sunetului. Este un studiu asupra timpului pentru că vorbește despre memoria și atemporalitatea proceselor care, deși vechi, pot reapărea în prezent. Este un studiu asupra spațiului pentru că vorbește despre traversarea experiențelor corporale, sonore și imaginare cu care corpul a făcut cunoștință. În explorare, ființa umană își dezvăluie identitatea ei multiplă, prin etape diferite situate între haos-ordine-dezordine-armonie.

„Îmi place palpitarea aceea a luminii, suflul vital al vântului-suflet și apoi neantul, momente în care dispare tot, invizibilitatea lucrului care atrage atenția din nou pentru a ne vorbi la un nivel și mai adânc,despre ceea ce nu se vede decât cu sufletul.”

 Valentina De Piante Niculae este asistent univ. dr. în Teatru și Artele Spectacolului, coordonator de proiecte, coregraf, cercetător și performer. Are expertiza ATM a Metodei Feldenkrais, metodă de reorganizare a schemelor neuromotrice. Predă laboratoare de scriere coregrafică și educație somatică, fiind invitată în diverse universități și platforme de cercetare pedagogică. În 2009 a participat  la evenimentul TTT – Teaching The Teachers – București și în 2013 la TTT – Budapesta. În 2015 a ținut prelegeri teoretice îmbogățite de o practică corporală intensă împreună cu cercetătorul neurolog dr. Radu Dop și psihologul lector univ. dr. Ovidiu Brăzdau. A ghidat, în calitate de expert român, proiectul european Tandem Dance dedicat nevăzătorilor și performerilor.

*

*

Top