BODY OF WORK | Performance & Artist-talk | Elana Katz (DE)

body of work

Un performance solo care se confruntă cu percepția socială a practicilor paradoxale ale rănirii și vindecării corpului, și care contemplează valoarea durerii fizice în mediul artei performative.

Artist talk-ul corespondent al Elanei Katz se focalizează pe lucrări orientate spre subiecte ca violența, trauma, peisajul istoric / emoțional, și corpul.

Sâmbătă, 24 octombrie, ora 21:00 – Performance
Duminica, 25 octombrie, ora 12:00 – Artist-talk

Rezervări: contact@waspmagazine.com
INTRAREA LIBERĂ

Eveniment organizat în cadrul ediției a 2-a a proiectului Platforma X, curatori Olivia Nițiș și Ciprian Ciuclea.

BIO
Elana KAtz este o artistă conceptuală stabilită în Berlin, ce activează în principal în domeniul artei performative. Munca sa contemplează convențiile culturale, examinează complexitatea ce se găsește în contradicții, și astfel caută să creeze o experiență a dezvățării a ceea ce este asumat. Lucrarea în desfășurare a Elanei Katz, cu privire la cultura memoriei în Balcani, „Spaced Memory”, a fost realizată în România în cooperare cu Institutul Goethe din București în 2014 și 2015. A studiat la Parsons School of Design din New York, primind titlul de Meisterschulerin de la Universitatea de Arte din Berlin, și a expus / performat în Royal Museum of Fine Arts din Belgia (2011), Diehl CUBE Berlin (2013), Galeria P.P.O.W din New York (2013), Galeria 12HUB din Belgrad (2014), Kunstwechsel în Aachen (2015), și DNA Berlin (2015).

Platforma X este un program cultural în co-producție cu 4Culture, WASP — Working Art Space & Production, Tangaj Dance și Life Long Burning, cu sprijinul Programului Culture 2007 — 2013. Parteneri: NOD makerspace, Experimental Project. Sponsor: Robofun.
Un proiect cultural finanțat de: AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și Ministerul Culturii.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Top