CONTINUED PROJECT (2015) | João dos Santos Martins (PT)

17.10.2015 | 19:30 | WASP – WORKING ART SPACE AND PRODUCTION

Durată: 130`

de João dos Santos Martins

în colaborare cu Ana Rita Teodoro, Clarissa Sacchelli, Daniel Pizamiglio, Filipe Pereira, Sabine Macher

Pian: Simão Costa

Lumini: Ricardo Campos

Sprijin în producție și difuzare: Circular Associação Cultural

Coproducție: Caixa Geral de Depósitos Foundation – Culturgest, Centro Cultural Vila Flor, CCN de Montpellier Languedoc-Roussillon în cadrul Life Long Burning finanțat de Programul Cultura al Uniunii Europene

Rezidențe: CCN de Montpellier Languedoc-Roussillon, Centro de Criação de

Candoso, EIRA, Musibéria, O Espaço do Tempo

Sprijin instituțional: Câmara Municipal de Santarém / Teatro Sá da Bandeira – Santarém

În 2011, am avut șansa să particip, într-un cadru pedagogic, la interpretarea și repunerea în scenă a spectacolului lui Yvonne Rainer, Continuous Project – Altered Daily (1970). La momentul acela,  din procesul de lucru au apărut tensiuni care au fost materializate mai târziu în performance-ul final: un proces de lucru transformat într-o experiență estetică în care munca coregrafică era privită ca produs artistic. În acest proiect, dăm continuitate acestei idei a coregrafiei ca tehnologie care verifică, activează și transformă relațiile dintre indivizi. Reîntorcându-ne la obiecte din istoria dansului, contexte și ideologii, urmărim să reîmprospătăm și să modificăm modul în care coregrafia și dansul stabilesc șabloanele ideologice care analizează paradigmele dominante. (João dos Santos Martins)

João dos Santos Martins s-a născut în 1989, în Portugalia. A studiat dansul și coregrafia în numeroase instituții din Europa, iar din 2008 lucrează ca performer și coregraf. A creat Le Sacre du Printemps (2013) cu Min Kyoung Lee și Masterpiece (2014). A colaborat în Tropa Fandanga (2014) cu Teatro Praga și în Retrospective cu Xavier Le Roy (2012-2014). În prezent, performează în Monument 0 (Haunted by wars 1913-2013) al lui Eszter Salamon și pregătește o nouă piesă cu Cyriaque Villemaux, Self-titled, care va avea premiera în Portugalia în luna Octombrie a acestui an.

*

*

Top