Elena Copuzeanu și Emilian Săvescu (RO),Virtual Me

instalație video interactivă
(video, fotografie, ecran de proiecție)

Virtual Me este o lucrare video interactivă, rezultat al colaborării între un artist vizual/performer, Elena Copuzeanu, și un artist fotograf, Emilian Săvescu. Prin intermediul tehnologiei Turului Virtual, cei doi explorează posibilitatea acestei tehnici media de a creea tururi virtuale în spații reale și imaginare, în care apar inserturi video cu prezențe performative.

Statement artistic:
„Turul virtual reprezintă o suită de imagini panoramice cu o perspectivă de 360 de grade sau mai puțin, asupra mediului înconjurător. Imaginea panoramică, pe scurt panorama, permite privitorului să exploreze în detaliu un spațiu ca și cum s-ar afla acolo. Turul virtual profesional poate conține zeci de astfel de panorame, interconectate prin puncte de legătură. Un tur virtual 360 complex reprezintă un tot unitar și interactiv; este realist, obiectiv și exhaustiv, facilitând vizitarea fără limită de timp a tuturor detallilor.”
— Emilian Săvescu

„Activez în zona dansului, performance-ului și a artelor vizuale. Munca mea de cercetare pendulează în jurul acestor trei subiecte. Am făcut parte dintr-o serie de proiecte interdisciplinare și sunt preocupată de explorarea conexiunilor dintre varii metode de expresie. Îmi place să lucrez cu capacitatea corpului nostru de a avea un limbaj fluid și de diversitatea modurilor de a comunica cu ceilalți și cu spațiul înconjurător. În performance-urile mele caut să articulez acest limbaj al corpului și să descopăr straturile care-l fac să fie vizibil.”
— Elena Copuzeanu

Elena Copuzeanu și Emilian Săvescu sunt doi dintre artiștii în rezidență din cadrul Platforma X, cel mai nou program internațional de rezidențe artistice pentru cercetarea și producția de proiecte interactive, new și trans-media din București.

Top