Florian Malzacher – The Art of Assembly. Political Theatre Today. Prezentare de carte

401841951_742337791273152_2324597834476488029_n (1)

Florian Malzacher – The Art of Assembly. Political Theatre Today
Prezentare de carte

16 noiembrie 2023, 18:00
MODUL, Cărturești ( Strada Academiei 18-20, București)
Rezervări: eventbrite sau pe email coordination@4culture.ro
Vă invităm joi, 16 noiembrie 2023 în cadrul Simpozionului #2 Exploring Pluralities la prezentarea de carte a dramaturgului Florian Malzacher, The Art of Assembly. Political Theatre Today. Discuția, pornind de la tema teatrului politic, va fi moderată de Cristina Modreanu (critic și curator de teatru).
The Art of Assembly analizează teatrul de astăzi pentru a demonstra potențialul politic al acestuia, atât în ceea ce privește forma, cât și conținutul. Bazându-se pe numeroase studii de caz din domeniul performance-ului, al artelor vizuale și al artei cu rol activist, curatorul și autorul Florian Malzacher examinează lucrări care se bazează pe posibilitățile particulare ale teatrului pentru a naviga spațiul dintre reprezentare și participare. Într-o perioadă de criză de amploare, The Art of Assembly este un îndemn pentru o definire fermă a politicului și pentru un teatru care nu se mulțumește doar să reflecte conflictele lumii, ci acționează pentru a le schimba.
Florian Malzacher este curator, scriitor și dramaturg. Proiectele sale actuale includ “Training for the Future” (alături de Jonas Staal). A fost director artistic al Festivalului de Teatru Impulse din Köln, Dusseldorf și Mulheim/Ruhr (2013-2017) și co-curator al festivalului de arte multidisciplinare Der Steirischer Herbst din Graz/Austria (2006-2012). Printre numeroasele sale publicații se numără “Truth is Concrete: A Handbook for Artistic Strategies in Real Politics” (2014, cu steirischer herbst); “Not Just a Mirror: Looking for the Political Theatre of Today” (2015); “Empty Stages, Crowded Flats: Performativity as Curatorial Strategy” (2017, cu Joanna Warsza). Cartea sa “The Art of Assembly: Political Theatre Today” a fost publicată în limba engleză în 2023. Cărțile și eseurile sale au fost traduse în cincisprezece limbi.
_____________
Despre proiectul EXPLORING PLUREALITIES:
Prin implementarea unor activități transdisciplinare în domeniul artelor performative și vizuale contemporane, proiectul EXPLORING PLUREALITIES urmărește dezvoltarea audienței și susținerea creatorilor de artă contemporană din România, în parteneriat cu artista norvegiană Mette Edvardsen și în cooperare cu artiști și profesioniști români și internaționali. Creând un cadru favorabil pentru dezvoltarea artei, prin oportunități de evoluție profesională – job shadowing și mentorat, proiectul implementat de Asociația 4Culture propune o abordare progresivă, bazată pe analiza și prospectarea direcțiilor inovatoare, prin identificarea și asumarea formatelor artistice de tip hibrid.
Proiectele 4Culture au o dimensiune europeană, potențial de multiplicare a rezultatelor și o expunere publică de anvergură. Prin activitatea PERSPECTIVES IN MOTION din cadrul proiectului EXPLORING PLUREALITIES, propunem două simpozioane și o platformă digitală, ce vor capacita resursele 4Culture și ale partenerilor săi și vor asigura o diseminare a producțiilor realizate către noi audiențe pentru artele contemporane performative – dans, performance, și artele vizuale ( instalații, proiecte new media și artă digitală).
Valoarea finanțării nerambursabile (85% Grant SEE și 15% bugetul național): 963.612 lei (195.288,49 euro)
Durată: 31 luni
www.exploringplurealities.com
www.4culture.ro
www.metteedvardsen.be
Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.
Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Europa și consolidarea relațiilor bilaterale dintre țările donatoare și 15 țări UE din Europa Centrală și de Sud și Statele Baltice.
Cele trei țări donatoare cooperează îndeaproape cu UE prin Acordul Spațiului Economic European (SEE). Donatorii au oferit 3,3 miliarde de euro prin schema de granturi consecutive între 1994 și 2014. Pentru perioada 2014-2021, granturile SEE se ridică la 1,55 miliarde de euro. Mai multe informații pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro
Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro
Promotor proiect: ASOCIATIA 4 CULTURE
Partener proiect: METTE EDVARDSEN (Norvegia)
Parteneri locali Simpozion EXPLORING PLUREALITIES #1: Cărturești Verona, WASP Working Art Space and Production.
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă
Top