GROWASP Junior | Program de introducere în artele contemporane performative

Cover atelier copii

WASP — Working Art Space and Production găzduiește un nou atelier în cadrul GROWASP, lansând astfel GROWASP Junior.

PROGRAM:

5 și 12 decembrie, 11:00-12:30.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile (maxim 20 copii/grupă).
Vă rugam să menționați în mesaj numele și vârsta copilului dvs, și dacă a mai participat la cursuri de mișcare sau activități sportive în trecut.

My Body – the Superhero este un atelier de dans contemporan care își propune să îi introducă pe cei mici într-o lume a descoperirilor și dezvoltării continue, o lume în care limitele sunt constant redefinite și devin aproape inexistente, o lume a curajului unde învățăm cât suntem de puternici și de flexibili. Cursul va aborda probleme de motricitate, echilibru, înțelegere a unor prinicipii fizice care ne ajută să cădem, să sărim, să ne rotim, să ne mișcăm cu plăcere și lejeritate. Vom lucra atât cu structuri fixe care încorporează principii fundamentale în vederea dezvoltării inteligenței și memoriei motrice, cât și cu improvizații menite să dezvolte curajul, creativitatea și dorința de explorare.

Mișcarea este cea mai accesibilă componentă a individului. Felul în care mergem, stăm sau privim conține în sine o infinitate de informații despre trecutul, prezentul și potențialul nostru. Prin încorporarea unor scheme motrice inteligente, ne eliberăm de tensiunile, emoțiile și gândurile negative. Într-o lume care ne bombardează cu idei și imagini prefabricate, corpul nostru este o arhivă vie și singurul indicator onest de înaintare. A te simți bine în pielea ta începe de la a îți cunoaște și stăpâni corpul. Libertate în mișcare înseamnă fluiditate și creativitate în gândire.

Atelierul va fi condus de Beatrice Tudor și Diana Chira, studente ale Facultatii de Teatru, secția Coregrafie din cadrul UNATC și colaboratori ai WASP – Working Art Space and Production.
Atelierul My Body – The Superhero continuă seria de workshop-uri din cadrul Family Arts Project, proiect inițiat de Asociația 4Culture și WASP Studios, și coordonat în anul 2015 de către Valentina de Piante Niculae, un proiect finanțat în cadrul Programului “Ești București” prin ARCUB și Primăria Municipiului București.

Atelierul face parte din GROWASP, un program de formare profesională în domeniul Artelor Performative Contemporane lansat de WASP în această primăvară.

GROWASP - Ground for Research and Education cuprinde workshop-uri, invitați speciali, prezentări periodice, sesiuni de feedback, oportunități de formare în străinătate, rezidențe artistice și acces la producții naționale și internaționale, într-un format special ce își propune să traseze noi perspective tinerilor artiști cu sau fără studii de specialitate, în dorința de a-i introduce în contextul internațional al performance-ului contemporan, oferindu-le sesiuni de pregătire în domenii care nu sunt accesibile în sistemul de educație instituțional.

GROWASP 2015 curpinde laboratoare de dance film, real time composition, noțiuni de interdisciplinaritate, compoziție muzicală experimentală, dans contemporan cu influențe jazz și hip-hop, cursuri de mișcare care mizează pe o învățare organică – Feldenkrais, Klein Technique, Contact Improvisation și Ashtanga Yoga.

Participanții în cadrul GROWASP – Ground for Research and Orientation vor beneficia, pe durata desfășurării atelierelor la care se înscriu, de WASPer PASS, ce include:

- access la spectacolele prezentate la WASP, în baza rezervărilor și în limita locurilor disponibile | detalii despre programul WASP
- acces la mediateca WASP (arhivă video, publicații, cărți și reviste de dans și artă contemporană)
- acces la Media Lab, dotat cu aparatură de înregistrare audio și video, calculator și soft pentru editare video (pentru participanții înscriși la D.I.M.A.P).

Atelier derulat în cadrul GROWASP 2015, organizat de WASP Studios, în parteneriat cu 4Culture.

Top