« La Beauté intermittente » un festival poetic performativ curatoriat de Wanda Mihuleac la Ambasada României din Paris

PP_4MARS_small (2)

Luni, 4 martie 2019, de la ora 19:30 se desfășoară la Paris, la Sala Bizantină a Ambasadei României, un eveniment multidisciplinar coordonat de artista Wanda Mihuleac, și prezentat de Transignum în cadrul festivalului național francez “Printemps de poètes” 2019.

Un festival poetic performativ, etichetat în cadrul Sezonului Franța – România 2019, în care poezia, arta plastică, muzica și performance-urile sunt prezentate de artiști într-o manieră neconvențională, ce reflectă multiculturalitatea Europei.

“Printemps de poètes” este o platformă culturală de mare prestigiu în Franța, fiind considerat, în același timp, un „Centru cultural al resurselor pentru Poezie”.

Participarea a patru artiste de origine română, Linda Maria Baros, Doina Ioanid, Simona Popescu și Andreea Căpitănescu, vine să evidențieze valoarea poeticii feminine românești, dar și a reprezentării artistice în cadrul acestui festival de anvergură.

Linda Maria Baros, al cărei poem va fi pus în muzică de compozitorul elvețian Jean-Luc Darbellay, în interpretarea trioului condus de Marc Sieffert și performat de taiwaneza Bonni Tchie Hy, cu obiectele portabile ale Tiei Calli Borlase.

Doina Ioanid – performance poetic alături de Valentine Mizzi și saxofonistul Philippe di Betta.

Eva Maria Berg – poeta germană tradusă în franceză și română va fi asociată cu muzica creată pentru acest poem de compozitoarea Violeta Dinescu, interpretată de trioul Marc Sieffert, performance de Alexandra Loewe.

Simona Popescu și Andreea Căpitănescu vor prezenta în premieră un performance vizual poetic și coregrafic. Text și video performance Andreea Căpitănescu, Simona Popescu și Mălina Moncea.

Jan Mysjkin este un poet belgian care va prezenta un performance în 8 limbi a poemului Urs poetica”, de către Julius Deed.

Intrarea liberă cu înscriere obligatorie la https://www.eventbrite.fr/e/billets-printemps-des-poetes-la-beaute-intermittente-56914275129

Evenimentul este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Top