Lola Bezemer (NL), Colouring Space

instalație de lumină
(cameră video, proiector, reflectoare, plexiglas, fotografie)

Spațiul expozițional devine scenă pentru jocul de lumini. Fără lumină nu putem vedea nimic, așa că, în această instalație, ea este personajul principal. Lumina este cea care dezvăluie culoarea. Uneori, ea poate fi surprinsă prin reflexia pe o anumită suprafață. Elemente cinematografice, fotografice și sculpturale alternează, făcând trimitere la nenumăratele posibilități de percepție. Ca privitor, devii figurant pe platoul propriilor tale observații.

Statement artistic:
În lucrările mele, documentez percepția asupra spațiului. Spațiul este constant perceput în moduri diferite. Chiar și într-un spațiu interior static, percepția este subiectivă, datorită mișcării, de exemplu. Mișcarea schimbă lumina și perspectiva: acest lucru schimbă ceea ce vedem. Uităm mereu că, de fapt, creierul este cel ce vede, iar ochiul este doar un transmițător. Prin lucrările mele, caut să creez awareness asupra subiectivității percepției — iar în prezent experimentez mai ales cu culori și cu lumini.
*Doresc să-i mulțumesc colegei și prietenei mele, Juri Suzuki, alături de care am experimentat cu modul în care lumina, culoarea și mișcarea ne afectează percepția și senzația de spațiu.

Lola Bezemer (NL) este unul din artiștii în rezidență din cadrul Platforma X, cel mai nou program internațional de rezidențe artistice pentru cercetarea și producția de proiecte interactive, new și trans-media din București.

Top