Explore Festival #14 – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival
▪️ 12.10.2019 // Centrul Cultural palatele Brancovenesti, Mogosoaia
11:00 – 14:00
Marilena Preda Sanc: ECO PUBLIC ART în ROMÂNIA
Transportul participanților către Palatul Mogoșoaia și retur, va fi asigurat de organizator și se va face cu autocarul.
Punct de întâlnire: Piața Universității, în fața Hotelului Intercontinental, în intervalul 09 h 30 – 10 h 00
Retur din Mogoșoaia-Piata Universității, cu plecare din Mogoșoaia la ora 15:00
Pentru înscriere vă rugăm să ne transmiteți un email la coordination@4culture.ro
ECO PUBLIC ART în ROMÂNIA
Marilena Preda Sânc, Prelegere și dialog cu publicul
Thinking with nature / A gândi cu / alături / pentru natură înseamnă a regândi relația om-natură în societatea contemporană. Poluarea mediului și deteriorarea calității vieții, datorate unui consumism exagerat și unor geopolitici economice / militare agresive, i-au determinat pe mulți artiști să realizeze lucrări de Eco Art centrate pe relația om-natură – casă / oraș, ca loc al locuirii, contribuind astfel la conștientizarea necesității unei interacțiuni responsabile a omului cu mediul înconjurător și la modelarea unui spațiu existențial spiritual și etic / a moral spiritual living space.
Marilena Preda Sânc este o artistă interdisciplinară, prof.univ.dr. la Universitatea Națională de Arte din București. Din 1980, lucrările sale au fost prezentate la nivel internațional, în muzee, festivaluri, conferințe, simpozioane, spații expoziționale și galerii.
Integrând formele tradiționale de artă și new media, operele ei vizualizează și investighează corpul / mintea / sufletul / comportamentul în raport cu natura și spațiul social / politic și reprezentativ. Opera sa explorează problematica feminismului ca gen / vârstă și femeia ca lider într-o notă eco-feministă.
Și-a expus lucrările artistice în numeroase expoziții naționale și internaționale, festivaluri și a luat parte la rezidențe (Kulturkontakt Vienna, Franklin Furnace, N.Y.). Videoclipurile, picturile, desenele, instalațiile și intervențiile sale în fotografie se află în muzee sau colecții private, precum: Muzeul Național de Artă Contemporană, București MNAC; Arhitekturni Muzej Ljubljana; Kunsthalle, Nürnberg; Albertina Art Collections, Vienna.
eXplore festival #14
Producători: Asociația 4Culture și WASP Working Art Space and Production
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național - AFCN
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția AFCN.
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri: Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet/Institutul Maghiar din București, Centrul Cultural palatele Brancovenesti, Mogosoaia, Institutul Geologic Al Romaniei- Muzeul Național De Geologie, Muzeul De Arta Craiova
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism Punct Ro, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Designist, FEEDER.ro, IQads, România Pozitivă
Photo credit: Mihai Topescu