MOE SATT // ARTIST TALK // AND WHAT ART CAN DO ABOUT IT?

cover 1_MOE SATT

MOE SATT // ARTIST TALK // AND WHAT ART CAN DO ABOUT IT?

Prezentare moderata de curatoarea Anca Rujoiu

Facebook online event, 28 octombrie, 10:00 – 12:00

Primul #dialog din cadrul evenimentului ”AND WHAT ART CAN DO ABOUT IT?” se va desfășura online, vineri 28 octombrie, orele 10:00 – 12:00 și îl are ca invitat pe artistul Moe Satt. Discuția va fi moderata de Anca Rujoiu căruia i se vor alătura artiștii Irina Botea Bucan și Jon Dean (mentori) și cei 8 participanți selectați în urma apelului deschis realizat la începutul lunii septembrie: Elvisey Pisica, Cosmina Morosan & Anticorp Solar, Gene Tanta, Kiki Mihuta, Thomas Steyaert, Irina Motroc, Moncea Malina, Teodora Rotaru. Discuția cu artistul Moe Satt va conține și un workshop cu acesta, dedicat participanților de proiect și va avea loc după terminarea evenimentului.

Moe Satt este un artist vizual și de performance din Myanmar pentru care propriul corp descrie un univers simbolic prin care poate explora identitatea, sinele, corporalitatea, și rezistența politică. Artistul face parte dintr-o generație renumită de artiști birmanezi contemporani experimentali care au rezistat cenzurii și opresiunii guvernamentale realizând artă conceptuală, reflectând asupra corpului și identității. Moe Satt a fondat Festivalul internațional de artă performativă Beyond Pressure din Yangon, Myanmar.

Proiectul “And what art can do about it?” conceput colaborativ de Irina Botea Bucan & Jon Dean, Anca Rujoiu și Andreea Căpitănescu, la inițiativa WASP STUDIOS, chestionează o temă recurentă în societatea contemporană, și anume relația dintre artă și crizele eco-socio-politice.

Solidaritatea comunității internaționale în criza războiului din Ucraina și a crizei eco-climatice care s-a născut în urma acestui dezastru este poate fără precedent, fapt ce duce la nașterea acestui proiect. Proximitatea agresiunii și impactul mass-media care transmite non-stop informații și imagini de la fața locului, ne-a captivat complet atenția și fiecare a încercat să ajute necondiționat. Efectele războiului vor fi lungi și vor lăsa traume greu de depășit.

Însă crize sociale, conflicte militare și represiuni politice au avut dintotdeauna loc în diferite colțuri ale lumii. Pentru a înțelege mai bine și pentru a descoperi felul în care aceste crize au fost și sunt gestionate de artiști, curatori și teoreticieni, ne-am propus să dezvoltăm un proiect care sa ofere prin dialog și spațiu creativ, oportunități de expunere și noi colaborări între artiști din România și alte teritorii europene și mondiale.

În cadrul proiectului vor avea loc dialoguri cu artiști invitați, workshop-uri cu participanti și un proiect final de grup la WASP Working Art Space and Production ce va prezenta lucrările artiștilor: Elvisey Pisica, Cosmina Morosan & Anticorp Solar, Gene Tanta, Kiki Mihuta, Thomas Steyaert, Irina Motroc, Moncea Malina, Teodora Rotaru.

Imagine cover: Moe Satt, F n’ F (Face and Fingers), 2008-2012

___________________________________

Producător: WASP Studios

Co-producător: Asociația 4 Culture

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect co-finanțat de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă, în cadrul Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, activitatea Performance Situation Room.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă

 

Top