Oana Ionel (RO), YOU MIGHT SEE RAINBOWS. OR NOT.

film/instalație
(ecrane TV, video)

Proiectul „You Might See Rainbows. Or Not.” se articulează în jurul a două nuclee de lucru: pe o parte setul de așteptări pozitive, dorințe pe care le avem în raport cu existența noastră, iar pe partea cealaltă realitatea, care de cele mai multe ori nu corelează cu așteptările noastre. Setul de proiecții poate reprezenta o fațetă a monedei imaginare, iar realitatea, cealaltă fațetă. Dinamica între cele două fațete este generată de deciziile și de strategiile de viață pe care le adoptăm.

„You Might See Rainbows. Or Not.” prezintă scheletul de lucru al unui proiect. Într-o primă etapă de lucru se concentrează pe conștientizarea importanței ieșirii din zona de confort. Viața noastră poate căpăta noi direcții, noi dimensiuni, doar în momentul în care aplicăm noi moduri de acțiune. A doua secvență de lucru problematizează lipsa de concordanță care apare uneori între modul în care ne imaginăm/dorim să decurgă anumite aspecte ale vieții noastre și modul lor real de desfășurare. Noua problemă care se deschide gravitează în jurul propriei raportări la această chestiune.

Statement artistic:
În ultima perioadă am lucrat în zona picturii, instalației și a filmului. Dinamica societății contemporane ne obligă pe noi, ca indivizi, să adoptăm mereu noi modalități de adaptare. În lucrările mele încerc un dublu demers: în primul rând, să identific problematici cu care omul contemporan se confruntă (lipsa de comunicare în profunzime, centrarea pe a avea și nu pe a fi, o pierdere a reperelor), și, în al doilea rând, să identific strategii ameliorativ-recuperative prin care ne putem îmbunătăți traseul existențial.

Oana Ionel (RO) este unul dintre artiștii în rezidență din cadrul Platforma X, cel mai nou program internațional de rezidențe artistice pentru cercetarea și producția de proiecte interactive, new și trans-media din București.

Top