Open Call Artiști | Reykjavik Dance Festival

Foreign Bodies

Asociația 4Culture oferă în anul 2016 în cadrul proiectului Foreign Bodies o bursă pentru doi tineri artiști români.

Bursa constă în acoperirea costurilor de participare (transport, cazare si diurna) la workshopul ”All Inclusive”  susținut de Martin Kilvady în 2016, la Reykjavik, în cadrul Reykjavik Dance Festival.

Durata acesteia va fi de 2 săptămâni, în perioada 3 – 18 februarie 2016.

Aplicațiile se trimit la adresa contact@waspmagazine.com

DEADLINE: 29 Ianuarie 2016, ora 24:00!

Dosarul de aplicație trebuie completat în limba engleză, și va cuprinde:

  • CV actualizat

  • statement artistic / scrisoare de motivație

  • fotografie portret

  • fotografie dans

Martin este un dansator, coregraf și profesor din Slovacia. El a lucrat cu unele din cele mai bune companii de dans din Europa, incluzând Rosas, Roberto Olivan și ZOO / Thomas Hauert. El este de asemenea unul din fondatorii Les Slovaks Dance Collective, ce a avut spectacole în toată lumea.

Kilvady a devenit cunoscut pentru workshopurile sale “All inclusive” unde sarcina performerilor este să își asume și să facă o tranziție ușoară între diferite roluri (meșteșugarul singuratic, omul de știință obsesiv, dansatorul jucăuș, vindecătorul griuliu, spectatorul vigilent) în timp ce mențin coerența proporțiilor studiate și a conceptelor împărtășite. Rezultatul acestui workshop va fi prezentat la Sónar Reykjavík Music Festival, în data de 18 februarie, unde totul se va întâmpla, ca însăși viața, într-o compoziție pe moment pe baza minunatei muzici.

Kippi Kaninus.

Martin Kilvady (BE / SK) – BIO

Martin Kilvády s-a născut în 1974 în Banska Bystrica, Slovacia, unde a absolvit liceul. Apoi s-a încadrat într-un program pentru educație pedagocică în dans contemporan la Comenius University în Bratislava, la School of Music and Dramatic Arts unde a absolvit ca “Master of Arts”.

Coregrafii și profesorii care i-au influențat cel mai mult evoluția ca dansator sunt Jan Durovcik, Miroslava Kovarova și Libor Vaculik. Din 1992 până în 1996, el a fost membru al Torzo Ballet Company din Bratislava și a performat ca liber profesionist în numeroase producții ale Slovak National Theatre din 1995 până în 1996. În 1997 el s-a alăturat Magyar Fesztival Ballet din Budapest pentru un sezon.

În vara anului 1997 a devenit membru al Anne Teresa de Keersmaeker’s Rosas Dance Company în Bruxelles. A dansat în “Would”, în remontarea “Mikrocosmos” și “Achterland”, și a contribuit la crearea a “Just Before”, “Drumming”, “I Said”, și  ”In real time”. Pe durata acestor trei ani cu Rosas, învățăturile lui David Zambrano și ale Chrysei Parkinson i-au lărgit orizonturile în dans.

Între 2001 și 2004, a colaborat cu coregraful Roberto Olivan la crearea “Natural Strange Days” și “De Farra”. În sezonul 2002-2003, el a lucrat cu compania de circ Rital Brocante. Din 2003, a fost membru al companiei lui  Thomas Hauert  ZOO, performând în “Five”, “Modify”, “More less said songs”, “Walking Oscar”, “Puzzled” și “Accords”.

Martin a început să predea cursuri de dans în 1991 și din 2001 a pregătit programe de antrenament pentru companii de dans ca Rosas, Ultima Vez, and Charleroi Danse, conducând workshop-uri la școlile P.A.R.T.S, la DCJ – Dans Centrum Jette (Belgia), CDC Toulouse, și la ImPulsTanz Festival Vienna. El predă în mod regulat la Terpsichore, Centrum voor Dans en Beweging (Belgia).

Martin Kilvády este co-fondator al Les SlovaKs Dance Collective. Ei au creat “Opening Night” (2007), “Journey Home” (2009), “Les SlovaKs – The Koncert” (2010) și “Fragments” (2012).

Foreign Bodies este un proiect inițiat de Asociația 4Culture în cooperare cu Stiftelsen WEE-Scavetta/Kipperberg Foundation (Norvegia) și Reykjavik Dance Festival (Islanda) care se desfășoară în perioada Decembrie 2014 – Aprilie 2016 în București/Ro, Oslo/No și Reykjavik/Is.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programului pentru Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European.

Top