Open Call Rezidențe @ WASP

open call_foreign bodies

Discipline: arte performative, dans contemporan, film, new-media

Locație: WASP – Working Art Space and Production, Bucharest, Romania

Termen limită: 23 August, 2015

Perioada de rezidență: 6 Septembrie – 20 Septembrie, 2015 / 5 Octombrie 5 – 18 Octombrie, 2015

Eligibilitate: Artiști care locuiesc și lucrează în România, Norvegia și Islanda. Echipele de lucru propuse trebuie să aibă cel puțin un membru din fiecare dintre cele trei țări.

Cerințe și recomandări:

  • Suntem interesați în propuneri de concepte inovative în ceea ce privește implicarea unui public nou și conectarea cu comunitatea locală.
  • Rezidența trebuie să includă cel puțin o prezentare publică, dar artiștii sunt încurajați să inițieze orice formă de intervenție în spațiul public, precum și repetiții deschise, conferințe și dezbateri publice la WASP – Working Art Space and Production.
  • Suntem interesați de propuneri care pun în discuție principalele concepte ale proiectului “corp strain”, “periferie” and “dialog”.
  • Organizatorii își rezervă dreptul să modifice perioada de rezidență , în funcție de disponibilitatea spațiului și a artiștilor selectați.

Suport:

Transportul, cazarea și diurna pentru artiștii selectați sunt suportate de Asociația 4Culture. Pe durata celor 15 zile de rezidență, artiștii vor beneficia de spațiu de repetiție timp de 4 ore/ zi, precum și de echipament tehnic în limita disponibilității. WASP – Working Art Space and Production are necesarul tehnic pentru a suporta prezentări și discuții publice, cu tehnicieni, lumini și echipament de sunet.

Cum aplici?

Trimite CV-urile artiștilor propuși și o scurtă descriere a proiectului la contact@waspmagazine.com până la data de 23 August 2015. Te rugăm să incluzi în textul email-ului alegerea / prioritatea în ceea cea privește perioada de rezidență.

Descrierea proiectului:

Foreign Bodies este un proiect inițiat de Asociația 4Culture în cooperare cu Stiftelsen WEE-Scavetta/Kipperberg Foundation (Norvegia) și Reykjavik Dance Festival (Islanda) care se desfășoară în perioada Decembrie 2014 – Aprilie 2016 în București/Ro, Oslo/No și Reykjavik/Is și include ateliere, coaching project-uri, conferințe, rezidențe, producții și prezentări de dans și film. Proiectul este dezvoltat în jurul conceptelor de ‘corp străin’ și ‘periferie’ și a luat naștere din dorința partenerilor de a contribui cu expertiza lor internațională la îmbunătățirea mobilității artistice într-un context în care migrația este văzută ca un important fenomen social. Conceptul de ‘periferie’ este tratat din perspectiva proiectului, geografic și economic, ca o influență asupra dezvoltării anumitor grupuri în cadrul societății, precum și a accesului lor la educație și cultură

Detaii despre proiect: www.foreignbodies.eu /  www.4culture.ro

Proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programului pentru Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European.

logo eea grants

logo ok diversitate_ro

logo

UMP

Top