Pas de Deux, Raimund Hoghe

RAIMUND HOGHE (DE)
08.11.2013 / 20:00 / WASP

Concept, coregrafie & set: Raimund Hoghe;
Dans: Raimund Hoghe, Takashi Ueno;
Colaborare artistică: Luca Giacomo Schulte;
Lumini: Raimund Hoghe, Arno Truschinski;
Sunet: Frank Strätker;
Producție: Company Raimund Hoghe (Düsseldorf – Paris);
Co-producție: Theater im Pumpenhaus (Münster), Théâtre Garonne (Toulouse), Féstival d’Automne à Paris;
Susținut de: Ministerium für Familie, Kinder, Jugend, Kultur und Sport des Landes NRW, Kulturamt der Landeshauptstadt Düsseldorf, FIAF Crossing the line (New York), The Baryshnikov Arts Centre (New York), Fondation d’entreprise Hermès, Montpellier Danse, résidence à l’Agora, Cité internationale de la danse

Un concept emblematic al dansului clasic al secolului XIX, pas de deux, un dans de cuplu, este momentul culminant al baletului clasic. Pas de Deux al lui Raimund Hoghe împreună cu Takashi Ueno este, în felul său propriu, virtuos. Mișcările mâinilor și brațelor – trasări îndrăznețe în sus și în jos formând cuvinte în aer – pot fi văzute ca o antologie de dans, încapsulând o serie de gesturi ale formei artistice. Cei doi dansatori se mișcă împreună în izolare, dezvăluindu-și subtil lumile.

Pas de Deux reprezintă un dialog între cei doi dansatori: o conversație despre modul în care se aseamănă și se deosebesc; o investigație a structurii relației (dansate) dintre doi oameni. Hoghe și Ueno se explorează și își explorează interacțiunea. Dublare și diferență, simetrie și discordanță, similarități și unicitate: acestea sunt diferitele stadii prin care trec în drumul lor comun.

Related posts

Top