Quick Realities | prezentare finala a atelierului de videodance

11660396_10205610132947522_826420154_o

Coregraful și regizorul Simona Deaconescu, coordonează în această săptămână un workshop intensiv în care corpul, spațiul și timpul sunt folosite ca ustensile creative în realizarea de video instalații. Atelierul face parte din inițiativa D.I.M.A.P. (Direcții inovatoare în multimedia și arta performativă), parte integrată a GROWASP, un program de formare profesională în domeniul Artelor Performative Contemporane lansat de WASP în această primăvară.

Se lucrează intensiv cu tehnici de compoziție interdisciplinare, cu precădere studiul mișcării în raport cu mișcarea aparatului de filmat, procedee de selecție și amplificare a unor segmente de mișcare, dinamica și ritmul elementelor care fac posibilă o astfel de compoziție, traseul de la concept la materializarea conceptului, asocieri și disocieri ale corporalității cu sunete și texte, suprapunerea de planuri și alterarea perspectivei. Principalul mediu de operare este arta video, participanții dobândind cunoștinte de bază despre cum să lucreze cu un aparat de filmat, cum să editeze o filmare și ce suprafață de proiecție este potrivită pentru materialul rezultat. În fiecare zi, cursanții sunt încurajați să descopere lucruri noi despre propriul corp și posibilitățile lui motrice, prin improvizație și exerciții de compoziție.

Atmosfera workshop-ului este bazată pe experimentare și descoperire, având un ritm alert și jucăuș, ghidând participanții spre a găsi o cale de explorare bazată pe intuiție și recontextualizare.

Exercițiile se coagulează sub forma unor instalații realizate ca lucrări de grup.

Participantii la atelier: Adela Mihai, Corina Tătărău, Corina Sandru, Crina Petrescu, Loredana Bădică, Silva Schmidt, Denis Bolborea.

Coordonatorul atelierului: Simona Deaconescu. Exercițiile de montaj și prelucrare sunet sunt realizate sub îndrumarea editorului Alex Gheorghe.

Accesul la expoziție este liber. Instalațiile rulează nonstop Duminică, 28 iunie, în intervalul 17:00 – 22:00.

Atelierul face parte din GROWASP, un program de formare profesională în domeniul Artelor Performative Contemporane lansat de WASP în această primăvară.

GROWASP – Ground for Research and Education cuprinde workshop-uri, invitați speciali, prezentări periodice, sesiuni de feedback, oportunități de formare în străinătate, rezidențe artistice și acces la producții naționale și internaționale, într-un format special ce își propune să traseze noi perspective tinerilor artiști cu sau fără studii de specialitate, în dorința de a-i introduce în contextul internațional al performance-ului contemporan, oferindu-le sesiuni de pregătire în domenii care nu sunt accesibile în sistemul de educație instituțional.

GROWASP 2015 curpinde laboratoare de dance film, real time composition, noțiuni de interdisciplinaritate, compoziție muzicală experimentală, dans contemporan cu influențe jazz și hip-hop, cursuri de mișcare care mizează pe o învățare organică – Feldenkrais, Klein Technique, Contact Improvisation și Ashtanga Yoga.

Participanții în cadrul GROWASP – Ground for Research and Orientation vor beneficia, pe durata desfășurării atelierelor la care se înscriu, de WASPer PASS, ce include:

- access la spectacolele prezentate la WASP, în baza rezervărilor și în limita locurilor disponibile | detalii despre programul WASP:http://waspmagazine.com/calendar/
- acces la mediateca WASP (arhivă video, publicații, cărți și reviste de dans și artă contemporană)
- acces la Media Lab, dotat cu aparatură de înregistrare audio și video, calculator și soft pentru editare video (pentru participanții înscriși la D.I.M.A.P).

Detalii despre GROWASP: http://waspmagazine.com/category/growasp/.

Un proiect cultural finantat de AFCN.

Top