Seară de teatru hip-hop la WASP – Dreamscape și Amplified Fidelity

IMG_3800

Departamentul de Teatru, Film și Producție Digitală al Universității California, Riverside în colaborare cu Hindsight Collab prezintă la WASP – Working Art Space and Production, București două producții de teatru de expresie Hip-Hop scrise și regizate de Rickerby Hinds.

Dreamscape: Evenimentul tragic din 1998 din Riverside, care a dus la uciderea lui Tyisha Miller de către forțele de poliție chemate să o ajute, este reimaginat ca un dialog rap punctat de elemente de coregrafie hip-hop. Performance-ul explorează momentul repovestit alternativ de victimă și de cei implicați, alternând amintiri din scurta viață a tinerei de 19 ani cu relatarea seacă a rapoartelor poliției și ale medicului legist (textul acestora fiind cel oficial, arhivat). Imaginea caleidoscopică astfel creată oferă posibilitatea perspectivelor multiple asupra aceluiași moment, evidențiind importanța punctului de vedere asupra unui fapt real și ridicând întrebări asupra înțelesului, construcției și percepției adevărului, justiției și elementelor care le formează.

Piesa se joacă în perioada 24 Aprilie – 17 Mai la Los Angeles Theatre Center, 514 S. Spring St., Dwntwn și este “Pick of the Week” pentru Stage Raw LA.

Distribuția:
Rhaechyl Walker - Myeisha Mills
John “Faahz” Merchant – Operator, Legist, Ofițerul Garland.

Amplified Fidelity – Povestea umanității prin sunet,  folosește tehnica beat-box/percuția vocală pentru a respune povestea călătoriei universale de la naștere la iluminare. Este o piesă nouă, creată în 2014-2015, care ne invită la o călătorie ce urmărește aventura umană în spațiul sonor și lingvistic. Performance-ul face parte dintr-un proiect mai larg ce urmărește transmiterea unui mesaj/ narațiune folosind o experiență submersivă în spațiul creat de sunet și imagine, dincolo de o limbă anume.

Distribuția:  John “Faahz” Merchant, Gabriel Arguello

Spectacolele prezentate la WASP fac parte dintr-un turneu ce cuprinde Istanbul, Varsovia, Niyregyhaza, Eger și se încheie la Timișoara în cadrul Festivalului de Teatru European, pe 12 iunie. Prezența în România este susținută de Brenntag Romania.

Scrise și regizate de: Rickerby Hinds
Manager turneu: Alec Balasescu
Manager scenă: Rhaechyl Walker
Regizor video / ASM: Andy Burciaga

Bilete: 25 RON / 15 RON pentru studenți
Participanții la programul GROWASP beneficiază de acces liber pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

Rezervări: contact@waspmagazine.com

Top