DARKROOM OF RESONANCES | Stephane Clor

stephane clor

Cum ne imaginăm spațiul din jurul nostru dacă doar ascultăm sunetele sale?The Darkroom of Resonances își propune să creeze un cadru care să capteze întreaga atenție a spectatorului prin sunete. Camera este cuprinsă de beznă pentru a anula vederea spectatorului și a-l face să se concentreze asupra auzului.

Instalația de sunet creează universuri diferite folosind proprietățile acustice ale spațiului arhitectonic real. Fiecare parte este compusă pentru un spațiu anume, având ca element central rezonanța acustică a acelui spațiu. Instalația se bazează pe ideea relației sunet-spațiu-timp și a relației pe care o avem cu sunetele din mediul înconjurător.

Data: vernisaj: 30.09.2016, ora 20:00 – 4:00 (eveniment în deschiderea eXplore festival #11, și inclus in programul NAG 2016)

1-15.10.2016, ora 20:00 – 22:00

BIO

Stéphane Clor este un muzician și artist francez, stabilit în Viena. Cântă la dublu bas, violoncel și compune muzică electroacustică cu precădere în contexte de improvizație și muzică contemporană. Explorează relația dintre sunet, gest, spațiu și timp în sensul percepției și identității. Programează și construiește sisteme kinetice pentru performance-uri muzicale și vizuale și pentru instalații. Lucrează și în direcția intervențiilor pedagogice din segmentul muzicii computerizate.

stephaneclor.net

Top