UNISON | Cecilia Lisa Eliceche (AR/BE)

30 & 31.10.2015 | 20:30 | WASP – WORKING ART SPACE AND PRODUCTION

Durată: 55′

Concept & regie: Cecilia Lisa Eliceche

Mentorat practic și conceptual: Manon Santkin

Performat alternativ de: Eveline Van Bauwel, Gilles Polet, Michael Helland, Tarek Halaby, Manon Santkin, Cecilia Lisa Eliceche

Muzică: Christophe Albertijn

Creație tehnică: Johanes Vochten

Cercetare & creație: Michael Helland, Gilles Polet, Eveline Van Bauwel, Cecilia Lisa Eliceche, Steven Michel, Boglarka Borcksoc, Pablo Esbert Lilienfeld, Guiomar Campos Acosta, Elisa Yvelin

Crearea producției 2014: STUK (Leuven)

A doua producție 2015: wpZimmer (Antwerp)

Co-producție: Workspacebrussels (Brussels), Vooruit (Ghent) cu sprijinul Départs / Comisia Europeană (Programul Cultura) și DNA (Plecări și Sosiri/ co-fondat de Programul Europei Creative al Uniunii Europene)– rezidențe: STUK (Leuven), Workspacebrussels (Brussels), Vooruit (Ghent), wpZimmer (Antwerp), La Casa enscendida (Madrid), TAKT Dommelhof (Neerpelt)

Pentru Unison, Cecilia Lisa Eliceche lucrează cu unul dintre cele mai cunoscute concepte din coregrafie: unison-ul sau execuția simultană a unei mișcări. Ea se întreabă dacă putem sau nu gândi o comunitate pe baza acestei unelte coregrafice. Eliceche este interesată de modalitatea în care noi experimentăm, investigăm și redefinim conceptul de a fi împreună în cadrul unei societăți. Pe lânga aceasta, încearcă să încorporeze în dansul săi idei relevante din texte feministe de Donna Haraway și Judith Butler.

Cecilia Lisa Eliceche a studiat baletul și dansul contemporan la Conservatorul Bahia Blanca din Argentina, Real Conservatorio Profecional de Danza din Madrid și P.A.R.T.S. din Brussels. Eliche a dansat, printre altele, în piese de  Eleanor Bauer, Claire Croizé, Etienne Guilloteau, Ayelen Parolin, Eveline Van Bauwel, DD Dorvillier și Heather Kravas.

Eliceche este fascinată de potențialul infinit al corpului și al mișcării. Ca și coregraf, creează performance-uri aproape sculpturale care aduc un răspuns senzual și fizic mișcării raționale și reci a baletului clasic cu care a crescut. Atingerea și efectele ei sunt centrale în dezvoltarea lucrărilor sale. Artista se inspiră din teorii feministe precum muzica și vibrațiile dansante al Americii de Sud, cum ar fi tango-ul, folclorul și cumbia villera – un stil de muzica originar din mahalaua Argentinei.

Top