Andreas Lutz | Zwölftonform

13892372_1474203002605220_4560352803808519102_n

Andreas Lutz | „Zwölftonform“

Proiect selectat în cadrul “Visualizing the sound” 2016
O producție: WASP Studios. Co-producător: Asociația 4Culture
Curatori: Olivia Nițiș și Ciprian Ciuclea
Opening: 12.08.2016 | 8pm

WASP – Working Art Space and Production
Str. Ion Minulescu 67-93, sector 3, Bucuresti
Intrarea libera

„Zwölftonform“ este un performance audio-video al artistului Andreas Lutz din 2015. Urmărind regulile formale ale dodecafoniei 12 titluri consecutive sunt compuse exclusiv cu 12 frecvențe consecutive. Structura de bază pentru fiecare titlu este compusă din 12 extrase diferite de sunet dintr-un grafic generat în prealabil. Construite astfel aceste aranjamente ilustrează și trimit la complexitatea și evoluția compresiei formei originale.
La WASP București „Zwölftonform“ va fi prezentată ca performance și instalație imersivă.

Lucrărie inițiale ale lui Andreas Lutz (n. 1981, Freiburg) fac referire la interacțiunea alternativă om-mașină pentru a crea sisteme integrate și universale de comunicare. În lucrările sale recente analizează și dezvăluie fenomene ale percepției în opoziție cu realitatea și principiile esteticii abstracte prin instalații audio-vizuale. Crearea mediilor de sunet experimentale și relația dintre semiotică și sunet reprezintă alte aspecte ale lucrărilor sale. 
Lutz a expus la Centrul de Artă și Media (ZKM) Karlsruhe (Germania), la Centrul Național de Artă din Tokyo (Japonia), la the National Art Center Tokyo (Japan), la OpenArt Biennale din Örebro (Suedia) și este câștigătorul Premiului de Excelență al celei de-a 19-a ediții a Festivalului de Artă și Media din Japonia.
VISUALIZING THE SOUND este un proiect cultural realizat de WASP STUDIOS în co-producție cu Asociația 4Culture. Parteneri: Experimental Project, Universitatea Națională de Muzică din București, Centrul de Fotografie Contemporană din Iași.
Un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”

Top