ATELIER PERFORMANCE MULTIMEDIA | Simona Deaconescu

Cursul se concentrează pe oferirea unor instrumente de bază în care tehnologia digitală vine ca o completare a corpului și este bazat pe metodele de lucru dezvoltate de colectivul Tangaj Dance în ultimii doi ani în spectacolele 0002 | Birdville si 0003 | Atfertaste.  În cadrul celor 5 întâlniri cu coregraful Simona Deaconescu și dansatorul și sound designer-ul Denis Bolborea, participanții vor avea ocazia să descopere noi posibilități de exploatare a corpului prin folosirea sunetului și a artei video.

DANSUL

Corpul va fi îndrumat către folosirea eficientă a diverselor viteze și intensități, a caracterului de rewind, plutire și descompunere a mișcării, în dorința de a dezvolta un limbaj bazat pe fructificarea intuiției performerului. Se vor experimenta metode eficiente prin care un corp poate pluti în spațiu și timp, un sistem prin care dansul devine ușor, la îndemână, expresiv, accesibil, un limbaj organic. Nu căutăm să fim perfecți ci să ne exploatăm fragilitatea, sensibilitatea i dorințele.

SUNETUL

Modalitatea de a lucra cu sunetul va fi diversificată și aprofundată de la un curs la altul: de la găsirea unei voci personale care conduce și completează corpul, la manipularea digitală a vocii, la asumarea unor texte sau sunete provenite din surse externe. Scopul atelierului este de a ajuta performerii să-și găsească și să-și asume o voce corporală, de a fi conștienți de mediul sonor care-i înconjoară, de a dezvolta atenția distributivă atunci când dansează, de a-i ajuta să-și creeze mai multe personaje sau personalități cu ajutorul sunetului și corpului.

CAMERA VIDEO

Camera video va veni în sprijinul participanților pentru “inventarea” unor noi personalități scenice. Participanții vor fi plasați într-un mediu hibrid în care corpul lor va fi ghidat să găsească sensuri, să le asocieze și să le disocieze în mod constant. Procesul creativ și atmosfera jucăușă propusă de Simona și Denis vor ajuta cursanții să se relaxeze și să se privească pe sine ca un izvor de posibilități.

Corpul sonor și corpul vizual completează corpul dansator pentr a-l întregi și a-l ajuta să creeze realități virtuale halucinante. Atelierul se va finaliza cu o prezentare publică.

Simona Deaconescu este unul dintre cei mai activi coregrafi tineri din România realizând spectacole în care știința și tehnologia joacă un rol foarte important. Simona și-a dezvoltat o metodă de lucru bazată pe intedisciplinaritate, împărtășind participanților la ateliere tehnici de lucru inovatoare în care corpul este pus în relație directă cu arta video, sisteme interactive și compoziție live action. Atelierele susținute de Simona prind forma unor laboratoare performative multimedia, rezultând în prezentări publice pline de viață și realități paralele.

Program: 15-20 octombrie | 19:00-21:00

Cine poate participa?

Atelierele sunt adresate performerilor și creatorilor din zona artei performative (dans, teatru, păpuși, performance etc.), a artei vizuale și a muzicii, deopotrivă studenților și artiștilor emergenți. Cursul este deschis pentru persoanele autodidacte, fără studii de specialitate, dar care vor să experimenteze sau să se specializeze printr-un sistem alternativ de formare profesională.

Nr. de participanți: maxim 20
Taxa: 150 RON / 100 RON (studenti)

Inscriere: contact@waspmagazine.com cu subiectul INSCRIERE WORKSHOP PERFORMANCE MULTIMEDIA

Organizatorii pun la dispoziția cursanților aparatura necesară desfășurării cursurilor și prezentărilor finale (cameră de filmat, aparatură de înregistrare sunet, lumini, aparate de video proiecție, trepied, computer și soft destinat editării materialelor) precum și accesul la mediatecă. Cursanții pot aduce la cursuri aparatură proprie, precum alte camere de filmat și computere cu precizarea că programul de montaj este compatibil numai cu sistemul Macintosh.

Top