Body of Grace, Valentina de Piante Niculae

VALENTINA DE PIANTE NICULAE (RO/IT)

Foto Explore

Coordonator: Valentina De Piante Niculae
Coregrafie și cercetare: Valentina De Piante Niculae, Valentina Dal Mas
Înregistrări scrise:  Brailleway
Înregistrări audio: Christian Marchi
Pian: Silvia Ioana Niculae
Producție: Asociația 4 Culture, WASP – Working Art Space & Production, Jardin d’Europe
Cu sprijinul: Istituto Italiano di Cultura “ Vitto Grasso”- Bucuresti , C32- Forte Marghera, Avenal ADS-Cervignano del Friuli

Proiectul se naște ca traseu al unei cercetari ce iese dintre granițele corpului, imaginii și sunetului. Este un studiu asupra timpului: despre memoria și atemporalitatea proceselor care, deși vechi, pot reapărea în prezent. Este un studiu asupra spațiului și asupra materiei memoriei: despre depășirea experiențelor și densităților corporale, sonore și imaginare, cu care corpul a făcut cunoștință.

“Îmi place palpitarea aceea a luminii, suflul vital al vântului-suflet și apoi neantul, momente în care dispare tot, invizibilitatea lucrului care atrage atenția din nou pentru a ne vorbi la un nivel și mai adânc,despre ceea ce nu se vede decât cu sufletul.”

Valentina de Piante Niculae este coregraf si dansator, doctorand in artele spectacolului. Este profesor asistent la sectia de Coregrafie din cadrul UNATC I.L. Caragiale din Bucuresti. In postura de coregraf studiaza comprezenta diferitelor inteligente ale corpului, un traseu de la biologic la imaginar, integrand diferite nivele ale constiintei: emotionale, senzoriale, cognitive.

A participat la cursuri si ateliere cu Lola Keraly, Yasuko Yokoshi, D.D. Dorvillier, Miguel Gutierrez, Ori Flomin, Gwen Welliver, Serenella Fonzar, Laura Aris, Odette Guimond, Mark Tompkins, Lisa Nelson, David Zambrano, Inge Kaindlstorfer, Yvan Wolf, Joseph Nadj, Anouk Van Dijk, Abbondanza-Bertoni, Roberto Galvan, printre altii. Este profesor invitat in diferite universitati si institutii de cercetare. In 2009 a participat la seminarul TTT- Teaching The Teachers – Bucuresti, alaturi de Jan Ritsema, Bojana Cvejic, Jan Kopp si Jennifer Lacey. Din toamna 2013 a inceput cursuri de formare in metoda Feldenkrais, la Institutul Feldenkrais-Milano 8 pentru a deveni practicianul metodei.

Related posts

Top