Daniel Djamo | Un oraș pentru Ionuț

13619896_1459631444062376_858690107175619277_n

Daniel Djamo | Un oraș pentru Ionuț

Proiect selectat în cadrul Visualizing the sound 2016
Curatori: Olivia Nițiș și Ciprian Ciuclea
Opening: 30.07.2016 | 8pm

WASP – Working Art Space and Production
Str. Ion Minulescu 67-93, sector 3, Bucuresti
Intrarea libera

Instalația de video și sunet “Un oraș pentru Ionuț” face referire la cazul lui Ionuț Gologan, un cetățean român care își așteaptă execuția în Kuala Lumpur. Am încercat să îl întâlnesc de câteva ori în vara lui 2015. Inițial am beneficiat de generoasa rezidență oferită de Wei Ling Gallery (KL), timp în care puteam să mă concentrez asupra lucrărilor dintr-un proiect mai larg despre emigrare început în 2011. Când am ajuns mi-am direcționat întreaga energie către posibilitatea de a-l întâlni pe Gologan. Cu toate acestea o întâlnire s-a dovedit a fi imposibilă. Astfel, m-am decis să realizez un film – ghidaj pentru Ionuț, fapt care a dus la interogarea mea pentru că am filmat ilegal străzile (nu obținusem niciun permis legal pentru filmare). Lucrarea este un ghidaj privat prin Kuala Lumpur pe care intenționam să i-l prezint. Gologan este un cetățean român în așteptarea execuției sale în Malaysia (din iunie 2015). Ionuț Gologan a fost arestat la data de 26 iunie 2012 pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur pentru transportul a 1494 g de metamfetamină. Gologan era un bărbat în vârstă de 20 de ani care încerca să își câștige existența ca șofer cu jumătate de normă la momentul arestării. A fost condamnat la moarte la 16 octombrie 2013. Curtea de Apel din Putrajaya a decis să îi respingă apelul pe 16 februarie 2015. Românul nu a văzut niciodată orașul care l-a costat viața. (Daniel Djamo)

BIO
Daniel Djamo (n.1987, București) este un tânăr artist vizual și regizor român interesat de istorii personale și comunitare și de teme legate de identitatea națională. Practica sa combină filmul cu arta video și instalația cu fotografia, pentru a evoca trecutul și a sublinia prezentul.
A primit numeroase premii și disctincții, beneficiind de rezidențe la Paris, Kassel, Chemnitz, Bruxelles, Vienna și Liege. A expus la ESSL Museum și la Muzeul de Artă Modernă din Moscova, precum și în Germania, Italia, Canada, Olanda, SUA, Portugalia, Anglia. Lucrările sale video au fost prezentate la numeroase festivaluri de video art și cinematografice. În prezent este doctorand al Universității Naționale de Arte din București. 

Proiect selectat în cadrul Visualizing the sound 2016
Curatori: Olivia Nițiș și Ciprian Ciuclea
Opening: 30.07.2016 | 8pm | WASP – Working Art Space and Production

VISUALIZING THE SOUND este un proiect cultural realizat de WASP STUDIOS în co-producție cu Asociația 4Culture. Parteneri: Experimental Project, Universitatea Națională de Muzică din București, Centrul de Fotografie Contemporană din Iași.
Un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”

Top